Sobrassada

Sobrasada ( Catalan pronunciation: [suβɾəˈsaðə] ; Spanyol: sobrasada ) yaiku sosis sing mentah, sing ditambani saka Kapuloan Balearic sing digawe daging babi, paprika lan uyah lan rempah - rempah liyane. Sobrasada, bebarengan karo botifarró, minangka produk daging tradisional Balearic sing disiapake ing upacara sing nyambut gawe nanging festival sing isih ditandhani mangsa gogrok lan mangsa salju nyembelih babi sing dikenal minangka matança (ing basa Spanyol, matanza ) ing Majorca lan Ibiza . Prinsip kimia sing nggawe sobraassada yaiku dehidrasi daging ing kahanan cuaca tartamtu (asor dhuwur lan hawa adhem) sing khas mangsa gugur pungkasan Balearic.

Sobrassada
Sobrassada.jpg
Home-made Minorcan sobrassada
AjanganSausage
Panggonan asalBalearic Islands
Woworan pokokpork
Buku masakan: Sobrassada  Médhia: Sobrassada
Wanita njahit sobrassada sajrone festival penyembelihan babi, Son Ferriol, Majorca.