Sotong

Cangkang sajeroning sotong

Sotong utawa iwak nus ya iku kéwan kang urip ing banyu, khususé ing kali, segara, utawa tlaga. Sotong bisa tinemu ingmaneka warna jinis banyu kang ukurane gedhé ing banyu anta, banyu payau, utawa banyu asin kang jerone variasi saka cedhak dhuwur nganti ewunan mèter ing ngisor segara. Akèh wong kang nganggep sotong iku padha karo nus. Kamangka sotong lan nus iku béda, sotong awake tipis dene nus awake gilig. Saliyané iku, thothok sotong kasusun saka kapur kang atos, déné thothok nus empuk.

Pranala njabaBesut

Pirsani informasi ngenani Sotong ing KamusWiki.