St. Jakob-Park

St. Jakob Park minangka siji stadion bal-balan ing Basel, Swiss lan minangka stadion gedhé dhéwé ing nagara iku. Dianggo pisanan ing tanggal 25 April 1954. Stadion iki minangka markas FC Basel. Sawetara tetandhingan wigati tau digelar ing stadion iki. Contoné babak semifinal Piala Donya FIFA 1954 lan final Cup Winners Cup 1984.

St. Jakob Park
Joggeli
St Jakob-Park.jpg
LokasiBasel, Switzerland
Koordinat47°32′29.67″N 7°37′12.65″E / 47.5415750°N 7.6201806°E / 47.5415750; 7.6201806Koordhinat: 47°32′29.67″N 7°37′12.65″E / 47.5415750°N 7.6201806°E / 47.5415750; 7.6201806
Pelepasan tanah1998
Dibuka15 March 2001
PemilikGenossenschaft Stadion St. Jakob-Park
OperatorBasel United AG
PermukaanGrass
Biaya konstruksiCHF 220 million (2001)
ArsitèkHerzog & de Meuron
Kapasitas38,512
Pemakai
FC Basel (Super League) (1998–present)

Stadion iki duwé kapasitas 42.500 kursi lan dianggo tetandhingan Piala Éropah 2008 ya iku telung grup, loro babak prapat final lan siji semifinal.

Pranala njabaBesut