Stephen Hawking (lair ing Oxford, 8 Januari 1942 - died 14 March 2018) iku sawijining fisikawan teóritis lan nimpuna kosmologi Inggris. Kariré wis ngluwihi 40 taun. Buku-bukuné akèh sing payu lan nggawé dhèwèké misuwur.

Stephen Hawking ing NASA.

Ing taun 2010 Hawking nggawé gègèr mawa bukuné The Grand Design. Ing buku iki dhèwèké nulis yèn Gusti Allah iku ora diperlokaké kanggo nyiptakaké Jagad Raya nanging manawa Jagad Raya iku muncul dhéwé déning hukum-hukum fisika.

He died 14 March 2018 at 76 years old.