Tuduhaké menu pokok

Biara Studenica utawa Studenica monastery (basa Serbia: Манастир Студеница / Manastir Studenica) iku biara sing dumunung 39 km kidul-kulon kutha Kraljevo, ing Serbia tengah. Biara iki minangka biara Ortodhok Serbia sing gedhé dhéwé lan paling sugih

Studenica Monastery
Studenica monastery
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Sèrbi Edit this on Wikidata
Paugeran i, ii, iv, vi[1]
Rujukan 389
Koordhinat 43°29′11″N 20°31′54″E / 43.4864°N 20.5317°E / 43.4864; 20.5317
Prasasti 1986 (Sèsi 10th)
Situs jaringan www.manastirstudenica.rs

Stefan Nemanja, ngadegaké biara iki ing taun 1190. Biara sing dikubengi témbok iki dumadi saka loro gréja: Gréja Prawan (Church of the Virgin), lan Gréja Raja (Church of the King), kaloronéf dibangun nganggo marmer putih. Biara iki misuwur kanthi kolèksi lukisan fresco gaya Byzantine abad angka 13 lan angka 14.

Studenica dinyatakaké minangka monumèn budaya kang wigati ing taun1979, lan direksa déning pamaréntah Républik Serbia, lan ing 1986 UNESCO nglebokaké biara Studenica sajeroning pratélanSitus warisan donya.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut