Supermassive Black Hole

"Supermassive Black Hole" ya iku lagu saka band rock alternatif saka Inggris, Muse ana ing album kaping papat saka muse Black Holes & Revelations.[1][2][3] Nalika dirilis dadi single ana ing sasi Juni 2006 karo B-side Crying Shame, lagu iki bisa mapan ing posisi 4 ing UK Singles Chart.[1] Lagu iki uga digunakaké ana ing filem Twilight ing lapangan bisbol nalika adegan main bisbol lan mmlebu ana ing soundtracke.[1] Nalika tanggal 8 Mèi 2008, lagu iki dirilis dadi konten download kanggo Guitar Hero III: Legends of Rock bareng karo Stockholm Syndrome lan Exo-Politics.[1] Lagu iki uga metu ana ing FIFA 07 nganggo versi gitar lewih terdistrosi.[4] Nalika taun 2006 lagu iki uga digunakaké ana ing sapérangan episode ing serial TV Supernatural.[3] Lagu iki dicover déning band progressive metal saka Inggris, Threshold nalika taun 2007 ana ing albume Dead Reckoning, kang didadèkaké bonus lagu.[3]Matthew (vokalis, gitaris lan kang ngréka lagu Muse) ngomong yèn lagu iku paling berbeda karo lagu-lagu kang sadurungé.[3] Prabawa lagu iku saka The Beatles, Millionaire, dEUS, Evil Superstars lan Soulwax.[3] Dhèwèké uga nambahake bit saka Prince lan Kanye West.[3]

Supermassive Black Hole

RilisBesut

Supermassive Black Hole dirilis dadi lead single saka album Black Hole & Revelations ing nagara Inggris nalika tanggal 19 Juni 2006 ana ing wujud vinyl, CD, DVD lan uga download.[4] Lagu iki mapan ana ing posisi nomer 4 ing UK singles Chart, kang ndadèkaké single iki populer ana ing Inggris.[4] Ana ing nagara Amérikah Sarékat single iki mapan ana ing posisi nomer 6 ing Billboard Alternative Songs, kang ndadèkaké single iki dadi paling dhuwur nomer lima ing AS sawisé "Starlight", "Uprising", "Resistance" lan "Undisclosed Desires".[4]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d Schödel, R. (2002). "A star in a 15.2-year orbit around the supermassive black hole at the centre of the Milky Way". Nature. 419 (6908): 694–696. arXiv:astro-ph/0210426. Bibcode:2002Natur.419..694S. doi:10.1038/nature01121. PMID 12384690. Unknown parameter |coauthors= ignored (|author= suggested) (help)
  2. Antonucci, R. (1993). "Unified Models for Active Galactic Nuclei and Quasars". Annual Reviews in Astronomy and Astrophysics. 31 (1): 473–521. Bibcode:1993ARA&A..31..473A. doi:10.1146/annurev.aa.31.090193.002353.
  3. a b c d e f Urry, C.; Padovani, P. (1995). "Unified Schemes for Radio-Loud Active Galactic Nuclei". Publications of the Astronomical Society of the Pacific. 107: 803–845. arXiv:astro-ph/9506063. Bibcode:1995PASP..107..803U. doi:10.1086/133630.
  4. a b c d "Supermassive Black Hole (song)". MuseWiki. 2010. Retrieved 2010-02-26. Italic or bold markup not allowed in: |publisher= (help)