Surabaya Samator utawa saiki jenengé Surabaya Bhayangkara Samator yaiku salah sawijining tim voli sing main ana ing liga voli Indonésia utawa asring kasebut proliga, tim iki nduwèni markas ana ing Jl. Raya Kedung Baruk No 25-28. Kedung Baruk, Rungkut, kutha Surabaya Jawa wétan. Surabaya Samator diadhegaké taun 2002 déning PT Samator Group ing kutha Surabaya.[1]

Surabaya Samator wis malang mégung ing sajarah kompetisi bal voli Indonesia, taun 2019 iki Surabaya Samator dadi juara siji ing kompetisi bal voli Indonesia "Proliga'' ngalahaké tim bal voli Jakarta BNI 46 ing pertandhingan pungkasan sing dianakaké ana ing GOR Among Raga kutha Yogyakarta. Kanggo tim Surabaya Samator juara siji iki minangka gelar sing kaping pitu. Sadurungé, tim saka kutha Pahlawan iki menang ing taun 2004, 2007, 2009, 2014, 2016 lan 2018. Juara siji saka liga voli Indonesia ''Proliga'' taun 2019 wingi olèh hadiah dhuwit 200 yuta, déné juara nomer loro olèh dhuwit 100 yuta, lan pemain ing saben posisi olèh dhuwit Rp 5 yuta.[2]


Pemain-pemain sing kondhangBesut

Yuda Mardiansyah PutraBesut

Yuda Mardiansyah lair tanggal 22 September 1996. Yuda duwèni posisi dadi Quicker atau Middle Blocker ing tim voli. Kabisan kanggo nyekel lan ngliwati bal kanthi cepet ndadekaké dhèwèké kalebu ing dhaptar pemain sing digunakake Samator ing saben pertandhingan lan uga dadi Tim Nasional Indonesia.[3]

Nizar JulfikarBesut

Nizar Julfikar lair tanggal 9 Desember 1994 minangka Setter utama utawa Tosser ing tim Surabaya Samator. Sanajan Nizar ora duwé awak sing dhuwur kaya kanca-kanca liyané sing duwuré udakara 190cm, kabisané dhèwèké sing bisa menehi umpan bal apik kanggo kanca-kancané diakoni pelatih minangka dhèwèké dadi salah sawijiné pemain sing paling apik ing tim Surabaya Samator.[3]

Rendy TamamilangBesut

Rendy Tamamilang lair ing Sulawesi Utara, 12 Februari 1996 iki duwe jeneng lengkap Rendy Febriant Tamamilang. Rendy minangka Spiker sing dadi andharan kanggo Samator sajrone ana ing Proliga dhèwèké kerep dadi wong sing ngelbokaké bal sing paling akéh. amarga iki dhèwèké didadèkaké kapten kanggo wektu ing Proliga 2019 sing saiki isih terus nganti Maret 2019.[3]

Pemain Surabaya Samator 2019Besut

Per 2 November 2019.[4]
Tim Samator – musim 2019/2020
No. Nama Tanggal lahir Posisi
1 Fadli (1993-11-08) Novèmber 8, 1993 (umur 26) opposite
2 Bayu Saputra (1993-02-22) Fèbruari 22, 1993 (umur 27) outside hitter
3 Nurcahyadi (1989-03-13) Maret 13, 1989 (umur 31) libero
4 Julfikar (1994-12-09) Dhésèmber 9, 1994 (umur 25) middle blocker
5 Mardiansyah (1996-09-22) Sèptèmber 22, 1996 (umur 24) middle blocker
6 Faris Dwi Nugroho (1995-09-14) Sèptèmber 14, 1995 (umur 25) setter
7 Gonzales Nicolas (1988-04-18) April 18, 1988 (umur 32) Tosser
8 Suharto (1996-05-20) Mèi 20, 1996 (umur 24) opposite
10 Kohar (1992-09-30) Sèptèmber 30, 1992 (umur 28) middle blocker
11 Nurmulki (1995-07-16) Juli 16, 1995 (umur 25) outside hitter
12 Alfonso Gonzalez Toiran (1984-10-31) Oktober 31, 1984 (umur 35) middle blocker
14 Ade Novian (1998-11-12) Novèmber 12, 1998 (umur 21) setter
15 Setiono (1996-04-07) April 7, 1996 (umur 24) libero
18 Rendy Febriant Tamamilang (c) (1996-02-12) Fèbruari 12, 1996 (umur 24) outside hitter
19 Prasetyo (1994-12-13) Dhésèmber 13, 1994 (umur 25) outside hitter

RujukanBesut

  1. "Official Surabaya Bhayangkara Samator Web". mhs.stmikayani.ac.id. Retrieved 2019-12-13.
  2. Diah, Femi. "Tim Putra Samator Juara Proliga 2019". detiksport. Retrieved 2019-12-13.
  3. a b c Times, I. D. N.; Wulandari, P. "Kenalan Yuk dengan 6 Pemain Voli Andalan dari Surabaya Samator". IDN Times (in Indonesia). Retrieved 2019-12-13.
  4. "Daftar Pemain Surabaya Bhayangkara Samator Proliga 2019". Retrieved 2 November 2019.