Susu tuwuhan

Susu tanduran ( cairan adhedhasar tetanduran, susu alternatif, susu kacang utawa susu vegan ) salah sawijining ombenan tanpa susu sing diproduksi saka ekstrak tanduran adhedhasar banyu kanggo rasa lan aroma . [1] [2] Susu tanduran minangka minuman vegan sing dikonsumsi minangka alternatif adhedhasar tanduran kanggo susu susu, lan asring nyedhiyakake tutuk krem. [3] Kanggo perdagangan, cairan adhedhasar tanduran biasane dikemas ing kontainer sing padha lan kompetitif karo sing digunakake kanggo laktasi kewan, nanging ora bisa diwenehi label minangka "susu" ing Uni Eropa . [4] Ing taun 2018, ing antarane kira-kira 20 tanduran sing digunakake kanggo ngasilake susu tanduran, almond, kedele, lan klapa minangka susu tanduran sing paling laris ing saindenging jagad. Pasar susu tanduran global diramal udakara US$ 16 milyar ing taun 2018.

Plant milk
Cononut milk.JPG
TipeNondairy beverage and ingredient
ColorWhite
FlavorVarious; creamy texture
Amazake, susu beras Jepang
Gelas horchata de chufa (susu kacang macan ) ing kafe ing Spanyol

ReferensiBesut

  1. Benjamin Kemper (15 August 2018). "Nut Milks Are Milk, Says Almost Every Culture Across the Globe". The Smithsonian. Dibukak ing 20 March 2019.
  2. Sethi, Swati; Tyagi, S. K.; Anurag, Rahul K. (2 September 2016). "Plant-based milk alternatives an emerging segment of functional beverages: a review". Journal of Food Science and Technology. 53 (9): 3408–3423. doi:10.1007/s13197-016-2328-3. ISSN 0022-1155. PMC 5069255. PMID 27777447.
  3. Oliver Franklin-Wallis (29 January 2019). "White gold: the unstoppable rise of alternative milks". The Guardian. Dibukak ing 20 March 2019.
  4. "Dairy names for soya and tofu face new ban" (ing basa Inggris (Inggris)). 2017-06-14. Dibukak ing 2019-06-08.