Suutei tsai

Suutei tsai ( Mongol: сүүтэй цай ,ᠰᠦᠲᠡᠢᠴᠠᠢ, Basa Turki: sütlü çay ) (secara harfiah "teh karo susu") minangka minuman tradisional Mongolia. Minuman iki uga dikenal minangka tsai süütei, tsutai tsai, utawa teh asin Mongolia. [1]

Suutei tsai
Süütei Tsai (tengen) karo toasted millet (tengah) kanggo nambah menyang teh lan aaruul permen (kiwa) minangka iringan.

NggaweBesut

Bahan-bahan kanggo suutei tsai umume banyu, susu, godhong teh lan uyah. Resep sing gampang bisa uga njaluk sak liter banyu, sak liter susu, siji sendok teh teh ijo, lan siji sendok teh uyah. Nanging bahan-bahan kasebut asring beda-beda. Sawetara resep nggunakake teh ijo, lan liyane nggunakake teh ireng. Sawetara resep malah kalebu butter utawa lemak. Susu ing Mongolia biasane seger, susu utuh, lan nggunakake setengah susu lan setengah krim, ora mung susu sing diolah sing ngasilake omben-omben sing akeh sing cedhak karo sing asli. Jumlah uyah ing teh uga asring beda-beda. Saliyane umum kanggo suutei Tsai goreng millet . [2] [3] [4]

Cara nyiyapake omben uga beda-beda. Cara masak tradisional kalebu aduk kanthi dicampur nalika digodhog lan diwutahake maneh saka dhuwur. Nanging, saiki akeh sing ngilangi langkah iki.

[5] [4]

Deleng ugaBesut

ReferensiBesut

  1. Mongolia, by Michael Kohn, 2008, page 43 “süü (milk) may be cow, sheep, or goat milk.... Mongolian tea (tsai in Mongolian; shay in Kazakh)"
  2. The ethnomusicologists’ cookbook: complete meals from around the world, Sean Williams, 2006, page 58
  3. The National Geographic magazine, Volume 24, Issues 1-6, National Geographic Society (US), 1913, page 669
  4. a b "cooking recipes". Culture of Mongolia. e-Mongol. Dibukak ing 2017-12-23. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "e-mongol1" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  5. Mongolia, Guek-Cheng Pang, 2010, page 129