Syrniki

Syrniki ( Bélarus: сырнікі  ; Rusia: сырники ) Utawa syrnyky ( Ukrainia : сирник [и]) [1] sing goreng Eastern Slavic quark (kéju curd) pancakés . Ing Ruslan, dheweke uga dikenal kanthi jeneng tvorozhniki (творо́жники). Iki kalebu bagean saka masakan Bélarus, Ruslan, Ukraina, Lètlan ( sirņiki ) [2] lan Serbia . Kesederhanaan lan rasa sing enak nggawe dheweke misuwur banget ing Eropa Wétan.

Syrniki
Syrniki6.jpg
Syrniki served with strawberry varenye
Jeneng liyanéSyrnyky, tvorozhniki
JinisPancake
Olah-olahan nasional gegayutanBélarusian, Polish, Russian, Serbian, Ukrainian
Woworan pokokQuark (curd cheese), flour, eggs, sugar; sometimes raisins, vanilla extract
Buku masakan: Syrniki  Médhia: Syrniki

Jeneng syrniki asale saka tembung syr (сыр), sing saiki umume tegese "(hard) kéju" ing basa Ruslan, nanging sapisan sebagean kanggo kéju curd sing alus.[3] Basa Ukraina tetep nganggo tembung Slavia lawas, kaya ing domashnii syr (домашній сир, terjemahan barès 'kéju domestik'), déné ing basa Ruslan, tembung kanggo kéju curd yaiku tvorog (творог).

Syrniki nganggo kismis

Syrnyky utawa tvorozhniki digawé saka quark krim, dicampur karo glepung, endhog lan gula, kadang nambah ekstrak vanila . kéju panci utawa kéju petani disaranake minangka pengganti tvorog . Campuran empuk dibentuk dadi jajan, sing wajan utawa digoreng ing minyak sayur utawa ing mentega panas. Konsistensi kudu tetep krem, nalika coklat rada loro. Biasane legi manis lan disuguhake kanggo sarapan utawa panganan cuci mulut, nanging bisa digawé gurih uga. Kismis, apricot garing sing dicincang, apel seger utawa pir sok ditambahake ing adonan.[4] Biasane disajeni nganggo varenye, selé, smetana (krim asem) lan / utawa mentega cair.

ReferensiBesut

  1. Ekaterina, Bylinka (November 2011). Home cooking from Russia : a collection of traditional, yet contemporary recipes. Bylinka, Liudmila. Bloomington, Indiana. p. 100. ISBN 9781467041362. OCLC 931920756.
  2. "Latgalian recipes: "Sirņiki"". Public Broadcasting of Lètlan. 19 August 2019. Dibukak ing 31 August 2019. an Eastern Slavic traditional dish which long ago crossed the border from Bélarus into Latgale to become part of the local cuisine.
  3. Kess, Inga Инга Кесс (2005). "The origin of words. Names of common dishes and individual products" Происхождение слов. Названия распространенных блюд и отдельных продуктов. Diarsip saka sing asli ing 2008-12-08.
  4. Ion, Larisa (2017-05-18). "Syrniki - traditional Russian and Ukrainian cottage cheese pancakes". RedNumberONE (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-10-06.