Tuduhaké menu pokok

Taman Nasional Kerinci Seblat

Taman Nasional Kerinci Seblat iku taman nasional gedhé dhéwé ing Sumatra, Indonésia sing jembaré 13,750 km² lan mbentang ing patang provinsi ya iku Sumatra Kulon, Jambi, Bengkulu lan Sumatra Kidul. Taman nasional iki dumunung ing koordinat antara 100°31'18"E-102°44'01"E lan 1°07'13"S-1°26'14"S.

Sana Warisan Donya UNESCO
Taman Nasional Kerinci Seblat
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
280px
JinisAlam
Wewatonvii, xi, x
Rujukan1167
Tlatah UNESCOAsia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti2004 (Sési angka 28)

Taman nasional iki dumadi saka Pegunungan Bukit Barisan sing duwé wewengkon dataran paling dhuwur ing Sumatra, Gunung Kerinci (3.805 m). Taman nasional iki uga dumadi saka mata air-mata air panas, kali-kali sing mili banter, guwa-guwa, grojogan lan tlaga kaldera paling dhuwur ing Asia Kidul-wétan, Gunung Tujuh.

Pranala njabaBesut