Tart minangka olahan panggang sing isine ngiseni basis jajanan kanthi ndhuwur sing mbukak ora ditutupi jajanan. Kue biasane jajanan cekak ; ngiseni bisa uga legi utawa gurih, sanajan tart modern biasane adhedhasar woh-wohan, kadhang kala dijaga . Tartlet nuduhake tart miniatur; tuladhane yaiku tart endhog . Kategori "tart", " flan ", " quiche ", lan " pie " tumpang tindih, tanpa bentuke sing tajem.

Tart
Fruit tart 3.jpg
Mixed fruit tart
Woworan pokokPastry crust (usually shortcrust pastry)
VariasiSweet tarts, savoury tarts
Buku masakan: Tart  Médhia: Tart