Tentara Nasional Indonésia Angkatan Dharat

Logo TNI-AD

Tentara Nasional Indonesia Angkatan Dharat (TNI-AD) iku péranganing Tentara Nasional Indonésia, kang dibawahi Kepala Staf TNI Angkatan Dharat (KSAD). Jabatan KSAD wektu iki (2018) diwengku déning Jenderal Andika Perkasa kang dilantik tanggal 22 November 2018 nggantèkaké Jendral Mulyono.

Tentara Nasional Indonesia
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg

Kacabangan militer
Angkatan Darat TNI Angkatan Dharat
Angkatan Laut TNI Angkatan Laut
Angkatan Udara TNI Angkatan Udhara
Liyané
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg Sajarah TNI
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg Panglima TNI
Kapangkatan ing TNI
Angkatan Dharat Pangkat ing TNI-AD
Angkatan Laut Pangkat ing TNI-AL
Angkatan Udara Pangkat ing TNI-AU

Tugas TNI ADBesut

Miturut UU TNI pasal 8, Angkatan Dharat duwé tugas:

  1. ngayahi tugas TNI matra dharat ing babagan pertahanan
  2. ngayahi tugas TNI sajeroning ngreksa kaamanan wewengkon tapel wates dharat karo nagara liya
  3. ngayahi tugas TNI sajeroning pembangunan lan pangembangan kakuatan matra dharat
  4. ngayahi tugas pemberdayaan wewengkon pertahanan ing dharat.

Komando UtamaBesut

Lumrahé TNI-AD mérang komando dadi loro pérangan ya iku Bala Pertahanan Pusat lan Komando Kewewengkonan.

Bala Pertahanan PusatBesut

Komando KawewengkonanBesut

Uga delengenBesut

 
Kopassus Parade Sniper Team
 
Raider Penyergapan
 
Paspampres Formasi Perlindungan
 
Tontaipur Pendaratan Pasisir

TNIBesut

Dinas lan DirektoratBesut

PendidikanBesut

LiyanéBesut

Pranala njabaBesut