Tuduhaké menu pokok
Péta Gisik Kulon

Gisik Kulon utawa West Bank (Arab: الضفة الغربية‎‎, aḍ-Ḍiffä l-Ġarbīyä, basa Ibrani: הגדה המערבית‎, Hagadah Hamaaravit), uga dikenal ing Israèl minangka "Judea lan Samaria", iku tlatah ing gisiking Kali Yordania. Ing sisih kulon, lor lan kidul tlatah iki wewatesan karo Israèl. Ing sisih wétan, ing sebrangé Kali Yordania, dumunung nagara Yordania. Gisik Kulon uga duwé garis pasisir kang wigati ing Segara Mati. Wiwit taun 1967 mèh kabèh tlatah iki dikuwasani déning militèr Israèl.

Pratélan kutha-kuthaBesut

Pranala njabaBesut

Koordinat: 32°00′N 35°23′E / 32.000°N 35.383°E / 32.000; 35.383

Cithakan:Cities in the West Bank