Tuduhaké menu pokok

The Descendants nggih punika filem sandhiwara komedhi saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Alexander Payne. Juru damel film kapasrahaken dhumateng Jim Burke, Jim Taylor lan Alexander Payne. Skenario kagem filem punika dipunanggit déning Jim Rash, Nat Faxon lan Alexander Payne adhedhasar saking buku The Descendants pakaryanipun Kaui Hart Hemmings. Wondéne tanggel jawab sinematografi kapasrahaken déning Phedon Papamichael, lan juru besut kacepeng déning Kevin Tent. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun George Clooney, Shailene Woodley, Beau Bridges, Robert Forster, Judy Greer lan Matthew Lillard.

The Descendants
250px
Poster film The Descendants
DisutradaraniAlexander Payne
DiprodhuseriJim Burke
Jim Taylor
Alexander Payne
DiskénariyoniJim Rash
Nat Faxon
Alexander Payne
AdhedhasarThe Descendants
déning Kaui Hart Hemmings
DibintangiGeorge Clooney
Shailene Woodley
Beau Bridges
Robert Forster
Judy Greer
Matthew Lillard
SinématografiPhedon Papamichael
Dibesut déningKevin Tent
Perusahaan
prodhuksi
Ad Hominem Enterprises
Dibabar déningFox Searchlight Pictures
Tanggal metu
  • Sèptèmber 10, 2011 (2011-09-10) (Festival Film Internasional Toronto)
  • Novèmber 16, 2011 (2011-11-16) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Dhésèmber 9, 2011 (2011-12-09) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
115 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$20 juta[2]
Kalarisan$177.243.185[3]

Filem The Descendants dipuntepangaken kaping pisan nalika adicara Festival Film Internasional Toronto ing surya 10 September 2011.[4] Salajengipun kababar kagem pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 16 November 2011 kanthi winatesan, lan 9 Desember 2011 pambabaran langkung wiyar.[5] Filem punika nampi pangalembana saking para juru kritik.

Juru paragaBesut

  • George Clooney minangla Matthew "Matt" King
  • Shailene Woodley minangla Alexandra "Alex" King
  • Amara Miller minangla Scottie King
  • Nick Krause minangla Sid
  • Beau Bridges minangla Hugh
  • Judy Greer minangla Julie Speer
  • Matthew Lillard minangla Brian Speer
  • Robert Forster minangla Scott
  • Patricia Hastie minangla Elizabeth King
  • Mary Birdsong minangla Kai Mitchell
  • Rob Huebel minangla Mark Mitchell
  • Milt Kogan minangla Dr. Johnston
  • Laird Hamilton minangla Troy
  • Michael Ontkean minangla Sepupu Milo
  • Matt Corboy minangla Kaiba

Pangalembana juru kritikBesut

Filem The Descendants nampi pangalembana saking para juru kritik, kados ingkang kamot wonten Rotten Tomatoes, filem nggadhahi pandhemenan dumugi 89%, adhedhasar 246 pangulas, kanthi rata-rata 8,1/10.[6] Sawetawis miturut Metacritic, filem pikantuk biji 84 sakin 100, adhedhasar pambijinipun 43 juru kritik.[7]

Box officeBesut

Filem The Descendants kasil ngempalaken arta dumugi $82.584.160 saking pamirsa Amérika Lèr, lan $94.659.025 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $177.243.185, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan, nggih punika $20 yuta.[3]

RujukanBesut

  1. "The Descendants (15)". British Board of Film Classification. September 27, 2011. Dijupuk December 10, 2011. 
  2. "Box office business for The Descendants". IMDB. Dijupuk December 22, 2012. 
  3. a b "The Descendants (2011)". Box Office Mojo. Dijupuk February 20, 2018. 
  4. Bailey, Cameron. "Special Presentation: 'The Descendants': Alexander Payne". Toronto International Film Festival. Diarsip saka asliné ing September 15, 2011. Dijupuk September 15, 2011. 
  5. Abrams, Rachel (September 7, 2011). "'Descendants' gets earlier bow: Clooney starrer beats Thanksgiving glut with Nov. 18 rollout". Variety. Diarsip saka sing asli ing September 15, 2011. Dijupuk September 15, 2011. 
  6. "The Descendants (2011)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 20, 2018. 
  7. "The Descendants reviews". Metacritic. Dijupuk February 20, 2018. 

Pranala njawiBesut