The Scarlet Letter (Novèl)

The Scarlet Letter ya iku novèl abasa Inggris kang ditulis déning Nathaniel Hawthorne. Carita iki dumunung ing Puritan Boston ing abad kaping 17, Massachusetts, taun 1642 nganti 1649. Novèl iki nyritakaké Hester Prynne, sing ngandut anak wadon liwat hubungan sèksual lan ora bakal mbukak identitas kekasihé. Huruf abang A (kanggo laku jina) sing kudu disandhang klambi, ya iku ukumané amarga dosané. Dhèwèké berjuang nggawé urip anyar sing mratobat lan martabat. [1]

The Scarlet Letter
Title page for The Scarlet Letter.jpg
PanganggitNathaniel Hawthorne
NagaraAmérika Sarékat
BasaInggris
PangecapanTicknor, Reed & Fields
Kala babar
1850

TemaBesut

Kamardikan WanitaBesut

Hawthorne nemokaké téma kamardikan wanita kanthi nuduhaké kepiyé Hester kanthi kendel nggawé keputusan dhéwé lan bisa ngurus awaké dhéwé. Ing novèl kasebut Hester nglanggar pangarepan sosial kanthi nuruti ati lan milih nggawé anak karo wong sing dudu garwané. Novèl kasebut uga nuduhaké manawa kamardikan Hester ana regané. Narator kasebut katon simpatik karo pandangané Hester babagan masa depan sing luwih cerah nalika "bebener anyar bakal dicethakaké, kanggo netepaké kabeh hubungan antara pria lan wanita kanthi alesan rasa seneng bebarengan."[2] Nanging, narator kasebut uga negesaké manawa amarga Hester urip ing njaba konvensi sosial, dhèwèké kayané wis lali karo prinsip etika utama: "dhèwèké wis kesasar, tanpa aturan utawa pandhuan, ing ara-ara samun." Novèl kasebut uga dipungkasi nalika Hester bali menyang komunitas kasebut supaya bisa urip sedhih, lan kanthi sukarela milih wiwit nganggo huruf abang manèh, loro-loroné nuduhaké yen ing pungkasan novèl, dhèwèké wis ninggalaké sawetara cara mandhiri lan bébas. [3]

AleranBesut

The Scarlet Letter dibukak kanthi pambuka kang dawa nalika ditulis. Narator sing ora duwé jeneng kasebut ya iku juru ukur omah ing Salem, Massachusetts. Ing loteng omah, dhèwèké nemokaké pirang-pirang dokumèn, ing antarané sawijining naskah sing dibungkus nganggo selimut kain bordir emas kanthi bentuk "A." Naskah kasebut, karya survéyor kepungkur, kang nerangaké babagan kedadéyan sing kedadéyané udakara rong atus taun sadurungé jaman narator. Nalika narator kasebut kélangan jabatan pabéan, dhèwèké mutusaké nulis fiksi babagan kedadéyan sing kacathet ing naskah kasebut. [4]

ParagaBesut

Hester Prynne - Hester minangka paraga utama buku lan sing nganggo huruf abang A sing mènèhi judhul buku kasebut.

Pearl - Putrine Hester sing ora sah. Dhèwèké ya iku bocah wadon enom sing duwé sipat ora sopan, nakal lan duwé kemampuan kanggo ngertèni prekara sing ora dipikiraké wong liya. Contoné, dhèwèké cepet-cepet ngerti sejatiné ibuné lan Dimmesdale.

Roger Chillingworth - Bojoné Hester. Dhèwèké luwih tuwa tinimbang Hester lan Hester ngeteraké menyang Amerika nalika ngrampungaké urusan ing Eropa.

Reverend Arthur Dimmesdale - Dimmesdale minangka wong enom sing misuwur ing Inggris minangka teolog lan banjur pindhah menyang negara kasebut.

Governor Bellingham - Bellingham minangka wong tuwa sing. Sanajan dadi gubernur ing komunitas Amérika sing anyar, dhèwèké mirip karo bangsawan tradisional Inggris. [5]

RujukanBesut

  1. Hawthorne, Nathaniel (1987). The scarlet letter. Cutchogue, N.Y.: Buccaneer Books. ISBN 0-89966-494-6. OCLC 17282742.
  2. "The Scarlet Letter Themes | Shmoop". www.shmoop.com. Dibukak ing 2021-02-17.
  3. "LitCharts". LitCharts (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-02-17.
  4. "The Scarlet Letter | Summary, Analysis, Characters, & Facts". Encyclopedia Britannica (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-02-17.
  5. "Character List". www.cliffsnotes.com. Dibukak ing 2021-02-17.