Tuduhaké menu pokok

Thomas Meunier (pocaping cara Prancis: [tɔ.mɑ mø.nje]; lair 12 Sèptèmber 1991) ya iku juru main bal-balan profèsional Bélgia sing main minangka bèg tengen kanggo klub Perancis Ligue 1 Paris Saint-Germain sarta tim nasional Bèlgi.

Thomas Meunier
Thomas Meunier (17 juli 2012) (4).JPG
Katerangan priangga
Jeneng dawa Thomas Meunier
Tanggal lair (1991-09-12) 12 Sèptèmber 1991 (umur 28)[1]
Papan lair Sainte-Ode, Bèlgi
Dhuwur 1.90 m (6 ft 3 in)
Posisi main Right back
Katerangan klub
Tim saiki
Paris Saint-Germain
Angka 12
Karir nom
1996–2002 RUS Saint-Ode
2002–2004 RUS Givry
2004–2006 Standard Liège
2006–2009 Virton
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2011 Virton 49 (15)
2011–2016 Club Brugge 149 (14)
2016– Paris Saint-Germain 33 (4)
Tim nasional
2006 Bèlgi U15 1 (0)
2011–2012 Bèlgi U21 7 (1)
2013– Bèlgi 21 (5)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21 November 2017

Karir klubBesut

VirtonBesut

Lair ing Sainte-Ode, Bèlgia, Meunier wiwit main kanggo pirang-pirang tim nom-noman, wiwit karo RUS Saint-Ode, RUS Givry lan Standard Liège, sing dilakoni rong mangsa sadurungé mandheg amarga cidra.[2] Meunier pindhah Liège Standar ing taun 2006 kanggo nggabungaké Virton. Tim pisanan saka Virton banjur main ing Divisi Ketiga Belgia. Meunier banjur miwiti karir bal-balan profèsional ing Virton.[3]

Meunier mulai main kanthi profèsional kanggo tim pisanan Virton ing babak pisanan ing taun 2009. Dhèwèké dadi tim pisanan reguler ing mangsa 2009-10 lan 2010-11. Saka 2009 nganti 2011, Meunier ngasilaké 52 penampilan lan nyithak 16 gol ing kabèh kompetisi kanggo tim pisanan Virton.

Pranala njawiBesut

RujukanBesut

  1. https://www.fifa.com/fifa-tournaments/players-coaches/people=358122/index.html
  2. ""J’en suis là… grâce à mon renvoi du Standard Liege !"" (ing basa Dutch). DHnet. 9 November 2013. Dijupuk 20 January 2018. 
  3. "Revelatie Thomas Meunier verkoos Brugge boven Luik" (ing basa Dutch). Nieuwsblad. 5 November 2011. Dijupuk 20 January 2018.