Tokan

Tokan
Ramphastos tucanus.jpg
Tokan toco (Ramphastos tucanus)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Piciformes
Famili: Ramphastidae
Vigors, 1825
genus

Tokan (Inggris: toucan) iku anggota saka kulawarga manuk passerine cedhak Ramphastidae. Tokan paling cedhak karo barbet Amerika. Padha ditandhani kanthi cetha lan duwe tagihan gedhe, asring warni. Kulawarga kalebu limang genera lan luwih saka patang puluh spesies sing beda.

Tokan minangka arboreal lan biasane nyelehake 2-21 endhog putih ing susuh.