Tokyo Metro

Tokyo Metro (東京メトロ Tōkyō Metoro?) yaiku rapid transit system utama ing Tokyo, Jepang, dilakokno dening Tokyo Metro Co. Sanajan dudu siji-sijine sistem transit sing cepet sing dioperasikake ing Tokyo, sistem iki nduwe penumpang sing luwih dhuwur ing antarane Tokyo subway: ing 2014, Tokyo Metro duwe penumpang rata-rata saben dina 6.84 yuta, dene sistem liyane, Toei Subway, duwe 2,85 yuta penumpang rata-rata saben dina.[2][3]

Tokyo Metro
Tokyo Metro combined logo.svg
Katerangan
Jeneng asli東京メトロ
Tōkyō Metoro
BakuTokyo Metro Co., Ltd.
PapanKawasan metropolitan Tokyo, Jepang
Jinis angkudanRapid transit
Cacah jalur9[1]
Cacah stasiun180[1]
Panumpak dinan6.84 yuta (FY2014)[2]
Situs wèbTokyo Metro
Operasi
OperatorTokyo Metro Co., Ltd.
(swasta kabushiki gaisha diduweni dening Government of Japan (53.42%) lan Tokyo Metropolitan Government (46.58%))
Tèhnis
Dawané sistem195.1 km (121.2 mi)[1]
Track gauge1.067 mm (3 ft 6 in)
1.435 mm (4 ft 8 12 in) kanggo jalur Ginza & Marunouchi
System map

Tokyo metro map ja - Tokyo Metro lines.png
Jalur Tokyo Metro (Jalur JR lan Toei ditampilake kanthi warna samar.)

JalurBesut

Tokyo Metro duwe 9 jalur kanthi dawane rute 195.1 kilometers (121.2 mi).[1]

Dhaptar jalur Tokyo MetroBesut

Warna jalur Tandha Nomer jalurN Jalur Basa Jepang Rute Stasiun Dawa (km)[1] Dibukak Rel Sumber listrik
orange G Jalur 3 Jalur Ginza 銀座線 ShibuyaAsakusa 19 14.3 km (8.9 mi) 1927 1.435 mm (4 ft 8 12 in) 600 V DC,
rel katelu
red M Jalur 4 Jalur Marunouchi 丸ノ内線 OgikuboIkebukuro 25 24.2 km (15.0 mi) 1954
Mb Jalur cabang Marunouchi 丸ノ内線分岐線 Nakano-SakaueHōnanchō 4 3.2 km (2.0 mi) 1962
silver H Jalur 2 Jalur Hibiya 日比谷線 Naka-MeguroKita-Senju 22 20.3 km (12.6 mi) 1961 1.067 mm (3 ft 6 in) 1,500 V DC,
Listrik aliran dhuwur
sky T Jalur 5 Jalur Tōzai 東西線 NakanoNishi-Funabashi 23 30.8 km (19.1 mi) 1964
green C Jalur 9 Jalur Chiyoda 千代田線 Yoyogi-UeharaKita-Ayase 20 24.0 km (14.9 mi) 1969
gold Y Jalur 8 Jalur Yūrakuchō 有楽町線 WakōshiShin-Kiba 24 28.3 km (17.6 mi) 1974
purple Z Jalur 11 Jalur Hanzōmon 半蔵門線 ShibuyaOshiage 14 16.8 km (10.4 mi) 1978
emerald N Jalur 7 Jalur Namboku 南北線 MeguroAkabane-Iwabuchi 19 21.3 km (13.2 mi) 1991
brown F Jalur 13 Jalur Fukutoshin 副都心線 WakōshiShibuya 16 11.9 km (7.4 mi)A 1994
Total: 180 195.1 km (121.2 mi)  

N Cathetan: Nomer jalur mung kanggo panggunaan internal lan ora kadhaptar ing peta sepur ngisor lemah. A Cathetan: Ora kalebu 8.3 km (5.2 mi) ing antarane Wakoshi lan Kotake-mukaihara sing dibagi karo Jalur Yurakucho.[1]

Liwat layanan menyang jalur liyaneBesut

Jalur Liwat Jalur
GJalur Ginza -
MJalur Marunouchi
HJalur Hibiya TSJalur Tobu Skytree

TNJalur Tōbu Nikkō (Kita-SenjuMinami-Kurihashi lan Tōbu-Dōbutsu-Kōen)

TJalur Tōzai JBJR East Jalur Chūō-Sōbu (Jalur Chūō Main) ({{STN|Nakano|Tokyo}Mitaka)
JBJalur JR East Chūō-Sōbu (Jalur Sōbu Main) (Nishi-FunabashiTsudanuma)

TRJalur Toyo Rapid (Nishi-FunabashiTōyō-Katsutadai)

CJalur Chiyoda OHJalur Odakyu Odawara

OTJalur Odakyu Tama (Yoyogi-UeharaKarakida lan Isehara)

JLJR East Jalur Jōban (AyaseToride)
YJalur Yūrakuchō TJJalur Tōbu Tōjō (WakōshiOgawamachi)

 Jalur Seibu Ikebukuro liwat  Jalur Seibu Yūrakuchō (Stasiun Kotake-MukaiharaHannō)

ZJalur Hanzōmon DTJalur Tōkyū Den-en-toshi (ShibuyaChūō-Rinkan)
TSJalur Tobu Skytree

TNJalur Tobu Nikkō

TI Jalur Tobu Isesaki (OshiageTōbu-Dōbutsu-Kōen, Minami-Kurihashi lan Kuki)

NJalur Namboku MGJalur Tokyu Meguro (MeguroHiyoshi)
SRJalur Saitama Rapid Railway (Akabane-IwabuchiUrawa-Misono)
FJalur Fukutoshin Jalur Tōbu lan Seibu (stasiun sing padha kanggo jalur Yūrakuchō)
 Jalur Minatomirai liwat

TYJalur Tōkyū Tōyoko (ShibuyaMotomachi-Chūkagai)

RujukanBesut

  1. a b c d e f "Business Contents – Transportation Services – Business Situation". Tokyo Metro Co., Ltd. Dibukak ing 2014-06-07.
  2. a b 営業状況 [Business Conditions] (ing basa Jepang). 東京地下鉄株式会社 [Tokyo Metro Co., Ltd.] Dibukak ing 2015-11-24.
  3. 東京都交通局ホーム - 経営情報 - 交通局の概要 - 都営地下鉄 [Tokyo Metropolitan Bureau of Transportation Home – Management Information – Overview of the Department of Transportation – Toei Subway] (ing basa Jepang). 東京都交通局 [Tokyo Metropolitan Bureau of Transportation]. Dibukak ing 2015-11-24.

Pranala njabaBesut