Torta ahogada

Torta ahogada ( pangucap cara Spanyol: [ˈtoɾta a.oˈɣaða] ngucapake pangucap cara Spanyol: [ˈtoɾta a.oˈɣaða] , roti lapis prau silam ) minangka panganan khas saka negara Meksiko Jalisco, mligine ing kutha Guadalajara .[1] Sanajan misuwur ing sawetara tlatah ing Meksiko, nanging paling kawentar ing Guadalajara. Iki diarani "angslup" amarga roti lapis dikum kabèh utawa sek bagean ing saos sing digawé utamane saka lombok garing sing diarani chile de árbol . Jinis roti lapis sing kurang pedhes, digawé karo saos tomat, uga kasedhiya.

Torta ahogada
Ahogada.JPG
JinisSandwich
Panggonan asalMexico
Tlatah utawa prajaGuadalajara
Woworan pokokBirote salado bread (or bolillo depending on availability), sauce (dried chili peppers), fried pork or chicken or beans
Buku masakan: Torta ahogada  Médhia: Torta ahogada

WedharanBesut

 
Torta Ahogada

Tortas ahogadas digawé karo roti birote (roti sing padha diarani bolillo) . Ing Jalisco, birote mung digawé ing Guadalajara lan kutha kang cedhak. Bentenane utama kejaba rasa yaiku birote nduwe kulit kandel), sing khas karo tlatah kasebut. Mligi, digawé karo birote salado, sing nduwe kulit kriyuk lan garing, lan jeronan luwih lembut, sing luwih asin lan legi. panganan roti kaya ta sandwich dilebokake ing saus tanpa utawa bubar (sing biasane dumadi yen nggunakake bolillo). Roti kasebut diiris irisan ing sisih siji lan roti lapis diisi daging babi sing disigar. Isi pitik, kacang, lan keju kadang kasedhiya. Sandwich disuguhake nganggo

bawang, lobak, alpuka tan lllombok jemprit.

KapustakanBesut

  1. "Guadalajara". Somewhere Street. September 2012. NHK World. Dibukak ing September 1, 2016.