Tuduhaké menu pokok

Toy Story 2 ya iku filem comedy animasi komputer animasi 1999 sing dipimpin déning John Lasseter lan diprodhuksi déning Pixar Animation Studios kanggo Walt Disney Pictures .[1] Iki minangka terusan saka Toy Story 1995 lan filem kapindho ing franchise Toy Story. Ing filem kasebut, Woody dicolong déning kolektor dolanan, nyiptakaké Buzz Lightyear lan kanca-kanca nyelametaké dhèwèké, nanging Woody banjur digodha déning ide immortality ing museum. Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles, Wallace Shawn, John Ratzenberger, Jim Varney, Annie Potts, R. Lee Ermey, John Morris lan Laurie Metcalf ngumumaké peran karakter saka filem asli. Wong-wong iki digabungaké déning Joan Cusack, Jodi Benson, Kelsey Grammer, Estelle Harris, lan Wayne Knight, sing nyritakaké sawatara karakter anyar.

Disney Toy Story 2 minangka sekuel langsung. Filem kasebut wiwit diproduksi ing sawijining bangunan sing dipisahaké saka Pixar, kanthi ukuran cilik, amarga sebagian besar staf Pixar utama sibuk ngerjani A Bug's Life (1998). Disney nganyari filem kasebut kanthi rilis teater, nanging Pixar ora seneng karo kualitasé. Lasseter lan tim crita mbangun kabeh plot ing akhir minggu. Senadyan fitur-fitur Pixar mbutuhaké wektu pirang-pirang taun, tanggal rilis kasebut ora bisa dipindhah lan jadwal produksi Toy Story 2 dikompres dadi sangang wulan.[2][3]

Gawe swaraBesut

  • Tom Hanks minangka Woody
  • Tim Allen minangka Buzz Lightyear
  • Joan Cusack minangka Jessie
  • Kelsey Grammer minangka Stinky Pete
  • Don Rickles minangka Pak Kentang
  • Jim Varney minangka Slinky Dog
  • Wallace Shawn minangka Rex
  • John Ratzenberger minangka Hamm
  • Annie Potts minangka Bo Peep
  • Estelle Harris minangka Mrs. Kentang Kepala
  • Wayne Knight minangka Al McWhiggin
  • John Morris minangka Andy
  • Laurie Metcalf minangka Ibu Andy
  • R. Lee Ermey minangka Sarge
  • Jodi Benson minangka Barbie
  • Jonathan Harris minangka The Cleaner
  • Joe Ranft minangka Wheezy
  • Jeff Pidgeon minangka Aliens
  • Andrew Stanton minangka Kaisar Zurg

CandhakBesut

Filem iki diiringi Toy Story 3, dirilis ing taun 2010. Ing filem kasebut, dolanan Andy sacara sengaja disumbangké ing tengah-tengah panti asuhan nalika dhèwèké mlebu sekolah. Sekuel liyané, Toy Story 4 bakal dirilis tanggal 21 Juni 2019.[4]

Pranala njabaBesut

BibliografiBesut

  • Nelson, Andrew Patrick (2015). Still in the Saddle: The Hollywood Western, 1969–1980. Norman: University of Oklahoma Press. ISBN 9780806153032. 
  • Price, David (2008). The Pixar Touch. New York: Alfred A. Knopf. ISBN 0-307-26575-7. 

RujukanBesut

  1. "Toy Story 2". Turner Classic Movies. Atlanta: Turner Broadcasting System (Time Warner). Dijupuk July 10, 2017. 
  2. Price 2008
  3. Iwerks, Leslie (2007). The Pixar Story. Leslie Iwerks Productions. 
  4. Lang, Brent (October 26, 2016). "'Incredibles 2' Hitting Theaters a Year Early, 'Toy Story 4' Pushed Back to 2019". Variety. Dijupuk October 30, 2016.