Tuduhaké menu pokok
Wangun trek pangangkut mobil ing Cardiff, Wales
Daimler-Lastwagen, 1896

Prahoto utawi trek utawi truk punika tetumpakan montor rodha sakawan utawi langkung ingkang kaanggé ngawrat manéka barang, saged ugi kasebat minangka mobil barang.

Daya angkud prahoto punika gumantung dhumateng sawatawis variabel, antawisipun gunggung ban, gunggung sumbu/ konfigurasi sumbu, awratan sumbu, kakiyatan ban, daya panjurung margi. Ing pratélan ing andhap punika katedahaken gegayutaning daya angkud kaliyan konfigurasi sumbu prahoto.

Konfigurasi sumbu Gunggung sumbu Jinis JBI Kelas II JBI Kelas III
1 - 1 2 Truk Engkel 12 ton 12 ton
1 - 2 2 Truk Besar 16 ton 14 ton
1 - 2.2 3 Truk Tronton 22 ton 20 ton
1.1 - 2.2 4 Truk 4 sumbu 30 ton 26 ton
1 - 2 - 2.2 4 Trailer 34 ton 28 ton
1 - 2.2 - 2.2 5 Trailer 40 ton 32 ton
1 - 2.2 - 2.2.2 6 Trailer 43 ton 40 ton

Pranala njawiBesut