Turki

(Kaelih saka Turkey)

Turki iku nagara ing pawatesan antara bawana Éropa lan Asia. Kutha krajané yaiku Ankara. Saliyané iku kutha gedhé dhéwé sing misuwur yaiku kutha Istanbul, kutha iki jaman ndisik bekasé punjer pamaréntahané Romawi wétan, lan sawisé iku direbut Turki Usmani. Nagara iki sing ndunungi 70 yuta jiwa. Turki wewatesan karo Grikenlan lan Bulgaria ing sisih kulon. Ing sisih kidul Turki wewatesan karo Suriah lan Irak. Ing sisih wétan wewatesan karo Armenia, lan Azerbaijan.

Türkiye Cumhuriyeti
Patakaning Turki
Pataka
Aditamènging Turki
Aditamèng
Cihnabrawit: Yurtta Barış, Dünyada Barış
(Turki: "Tentrem ing Omah, Tentrem ing Donya")
Gunagita: Istiklâl Marsi
Dunungpenering Turki
KuthagaraAnkara
BrehakuthaIstanbul
JawatbasaTurki
PapréntahanRépublik
Dina Nasional
• Banyu (%)
1,3%
Population
• Pikira-kira 2017
80.810.525 (16)
• Cacahjiwa 2000
67.844.903
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$529,6 miliar (18)
• Saben wong
US$7.503 (76)
ArtacihnaLira Turki Anyar (YTL)
Laladan wektuUTC+3 (UTC+3)
• Mangsa ketiga (AKK)
UTCora ana cctld =.tr (ora ana)
Durawadasandi+90

Pamérangan administratifBesut

Kanggo kaperluan statistik, Turki dipérang dadi 7 region (bölge). Sacara administratif Turki dipérang sajeroning 81 provinsi. Sabanjuré provinsi-provinsi mau dipérang manèh dadi 923 dhistrik (ilçeler; sing. ilçe).

Kutha-kutha wigati lan cacah sing ndunungi (miturut sensus taun 2000 lan sensus 2017 (İzmir)):

Wacan terusanBesut

  • Mango, Andrew (2004). The Turks Today. Overlook. ISBN 1585676152.
  • Pope, Hugh; Pope, Nicole (2004). Turkey Unveiled. Overlook. ISBN 1585675814.
  • Revolinski, Kevin (2006). The Yogurt Man Cometh: Tales of an American Teacher in Turkey. Citlembik. ISBN 9944424013.

GladriBesut

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut

PamaréntahBesut

Institusi publikBesut

Profil liyanéBesut