UNRWA

United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) iku sawijining badan pembangunan bantuan lan manungsa, mènèhi pendhidhikan, kaséhatan, layanan sosial lan bantuan dharurat marang patang atus èwu pengungsi Palestina sing manggon ing Yordania, Libanon lan Suriah, uga ing Gisik Kulon lan Lurung Gaza. Minangka siji-sijiné badan sing dimaksudaké kanggo mbantu pengungsi saka siji laladan utawa konflik tinamtu. Kapisah saka UNHCR,[1] Badan Pengungsi PBB, sing dadi siji-sijiné badan PBB liya sing mbantu pengungsi, ditujokaké marang kabèh pengungsi ing donya.

United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East
Barkas:Unrwa.gif
Logo UNRWA
CekakanUNRWA
Pambentukan8 Dhésèmber 1949.
TujuanHumanitarian
Wilayah layananTimur Cedhak
Komisioner JenderalKaren Koning AbuZayd
Organisasi indhukPerserikatan Bangsa-Bangsa

Uga delengenBesut

Cathetan sikilBesut

Pranala njabaBesut