Tuduhaké menu pokok

Sarékat Pos Donya utawa UPU (cekakan saka basa Inggris: Universal Postal Union) iku siji organisasi internasional kang diadegaké ing taun 1874. Organisasi iki minangka organisasi kang ngatur babagan pangiriman barang lan prangko. Universal Postal Union duwé markas ing Bern, Swiss kanthi 50 kantor wewengkon lan sawatara institut lan pusat ing saindhenging donya..

Union postale universelle
103px
Universal Postal Union emblem
Europe location CHE.png
Pusat UPU lokasi ing Swiss
Pambentukan9 Oktober 1874
Kantor pusatBern, Swiss
KaanggotaanUnited Nations
Basa resmiPrancis (resmi + basa karya), Inggris (basa karya)
Sekretaris JenderalBishar Hussein
Situs webhttp://www.upu.int/

UPU nduwé anggota punjul 200 nagara Organisasi iki loro program utama kang disebar-luasaké liwat: pangiriman barang, prangko.

Pranala njabaBesut