Dolar AS

(Kaelih saka USD)

Dolar AS iku valuta resmi Amérikah Sarékat. Dolar AS uga dipigunaaké kanthi wiyar ing donya internasional minangka kurs cadangan devisa sanjabané AS.

Dhuwit kertas 20 dolar AS saka ngarep.

Panerbitan dhuwit dolar AS dikontrol déning sistem perbankan Federal Reserve. Simbol sing paling umum dipigunakan kanggo dolar AS ya iku lambang dolar ($). Kodhe ISO 4217 kanggo dolar AS ya iku USD; dolar AS uga dirujuk minangla US$ déning Dana Monetèr Internasional.

AS iku salah sasiji saka akèh nagara kang migunakaké valuta kanthi jeneng dolar. Sapérangan nagara liyané migunakaké dolar AS minangka valuta resminé, lan akèh liyané sing ngantuki dipigunaaké ing kapasitas legal de facto. Priksanana dolar.

Tembung buck lumrahé dipigunaaké déning wong Amérika kanggo ngrujuk marang sa- dolar AS ing guneman sabendinané (informal).

Pasangan mata uangBesut

Pasangan mata uang - rasio rega loro mata uang sing kalebu ing pasangan iki ing pasar ijol-ijolan manca. Konsep iki digunakake ing pasar Forex kanggo luwih gampang dagang, amarga yen tuku siji mata uang, sudagar mesthi adol liyane.[1]

CathetanBesut

  1. "Pasangan mata uang lan kepiye kabentuk".

Pranala njabaBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.