Ujung (Géografi)

(Kaelih saka Ujung)

Ujung (Latin: paeninsula) ya iku sebidang lemah kang njorok ning lautan lan diubengi déning banyu. Kaya ta, Ujung Florida, Ujung Malaya, lan Ujung Skandinavia.[1][2][3][4] Banyu kang ngubengi ujung biasané permanen (mesti ana banyuné; ora tau asat). Ujung nduwèni dasanama, kaya ta, headland, cape, island promontory, bill, point, utawa spit.[5] Saben-saben ujung nduwèni pucuk, kang karan tanjung.[6] Ing basa Inggeris tembung jamak saka ujung yaiku peninsulas utawa peninsulae.

Florida, tuladha ujung.

Ujung uga nduwèni laladan sempit kang diapit déning loro badan air kang cedhak. Laladan sempit iki uga kasebut laladan genting.

Pira-pira ujung ing donya Besut

Èurasia Besut

Benua Èropah Besut

"Ujung" Balkan Besut

Ujung Iberia Besut

ngliputi Spanyol lan Portugal, Andorra lan dependensi Inggris Gibraltar.

Ujung Skandinavia Besut

Ngliputi Swèdhen dan Nurwègen

Britania Raya Besut

Inggris Besut
Skotlandia Besut
Wales Besut
Irlandia Utara Besut

Republik Irlandia Besut

Timur Tengah Besut

Subbenua India Besut

 
India Kidhul (Ujung India).

Asia Timur Besut

Ujung Korea Besut

Jepang Besut

Kyushu:

Honshu:

Filipina Besut

Indonesia Besut

Ujung sok karan minangka "ujung" (secara barès artiné "tanjung")

Amérika Besut

Amérikah Sarékat Besut

Kanadha Besut

Tanah Hijau (Daerah Dhènemarken) Besut

Mèksiko Besut

Amérika Tengah Besut

Amérika Kidul Besut

Karibia Besut

Australia lan Oséania Besut

Australia Besut

 
Pantai di Ujung Mornington

Selandia Baru Besut

Papua Nugini Besut

Afrika Besut

Antartika Besut

Rujukan Besut

  1. Word Histories and Mysteries: From Abracadabra to Zeus. Houghton Mifflin Harcourt. 2004. kc. 216. ISBN 978-0547350271. OCLC 55746553.
  2. "pen·in·su·la". American Heritage Dictionary of the English Language. Houghton Mifflin Harcourt. 2016. Dibukak ing 1 May 2016.
  3. "Definition of peninsula". Cambridge Dictionaries Online. Cambridge University Press. Dibukak ing 1 May 2016.
  4. "Definition of peninsula". Merriam-Webster Dictionary. Dibukak ing 1 May 2016.
  5. "List of peninsulas". Encyclopædia Britannica. 2016. Dibukak ing 1 May 2016.
  6. http://travelingluck.com/Africa/Sierra%20Leone/Northern/_2409328_Fourah+Point.html#local_map