Tuduhaké menu pokok
Banyu nggodhok kanthi panas nggunakake kompor

Umub ya iku sawijining kahanan ing babagan substansi sing owah saka tahap cair menyang fase gas . [1] Suhu ing zat cair ing tekanan 1 atmosfir diarani titik didih. [1] Nalika umub, su

, suhu cairan ora bisa nambah amarga panas sing diwenehi bakal digunakake kanggo ngowahi cairan menyang gas. [1]

JinisBesut

Umub dipérang dadi 2 jinis, yaiku nggodhok kanthi sedheng (nggodhog kolam) lan mili nggodhok (nggodhok). [2] Jendhela bisu yaiku acara sing nggodhok sing ana ing permukaan sing digawe panas lan dicelup ing puddle cairan tanpa aduk. [2] Aliran didih minangka acara nggodhok sing dumadi ing saiki sing mili lan lumahing sing nggodhok minangka bagéan saka jalur alir. [2] Aliran fase cair lan aliran fasa uap sing ana gandhèngané ing alur iku penting kanggo aliran rong fase. [2]

AplikasiBesut

Miturut sinau ing acara sing umub, prinsip bisa digunakake minangka reaktor nuklir sing adhem. [2] Aplikasi liyane yaiku piranti elektronik sing nyenengake ing ngendi kasedhiyan ruwang kang wigati. [2]

RujukanBesut

  1. a b c Prasodjo B, Naryoko, Djannah P, Tampubolon R, Damayanti E. 2006. Fisika. Yogyakarta: Yudhistira.
  2. a b c d e f Welty JR, Wicks CE, Wilson RE, Rorrer G. 2004. Dasar-dasar Fenomena Transport. Jakarta: Erlangga.