Underworld: Awakening

Underworld: Awakening nggih punika sesirah filem saking Amérikah Sarékat taun 2012. Filem punika kaarahaken déning Mårlind/Stein. Wondéné skénario kaanggit déning Len Wiseman sesarengan John Hlavin, J. Michael Straczynski, lan Allison Burnett, adhedhasar saking cariyos anggitanipun Len Wiseman lan John Hlavin. Marlind/Stein, wonten filem punika ngayahi jejibahan minangka juru damel. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani filem punika antawisipun Kate Beckinsale, Stephen Rea, Michael Ealy, lan Theo James. Underworld: Awakening kababar ing surya 20 Januari 2012. Dumugi pungkasanipun panggiyaran, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $160,112,671, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan, nggih punika $70 yuta.[3][4][5]

Underworld: Awakening
DisutradaraniMårlind/Stein
DiprodhuseriTom Rosenberg
Gary Lucchesi
Len Wiseman
Richard Wright
DiskénariyoniLen Wiseman
John Hlavin
J. Michael Straczynski
Allison Burnett
Carita déningLen Wiseman
John Hlavin
DibintangiKate Beckinsale
Stephen Rea
Michael Ealy
Theo James
India Eisley
Charles Dance
DimusikiPaul Haslinger
SinématografiScott Kevan
Dibesut déningJohn Smith
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningSony Pictures Releasing
Tanggal metu
  • Januari 20, 2012 (2012-01-20)
Suwéné
88 menit
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$70 juta[1]
Kalarisan$160,112,671[2]

Juru paragaBesut

  • Kate Beckinsale
  • Stephen Rea
  • Michael Ealy
  • Theo James
  • India Eisley
  • lan Charles Dance

RujukanBesut

  1. "Movie Projector: Fourth "Underworld" to Soar Higher Than "Red Tails"". The Los Angeles Times. 2012-01-20. Retrieved 2012-01-20.
  2. "BoxOffice.com—Underworld Awakening". BoxOffice.com. Retrieved 2012-03-02.
  3. ""Underworld 4" Start Of Production Release | News". Dark Horizons. Archived from the original on July 28, 2012. Retrieved August 30, 2011. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (help)
  4. "UNDERWORLD: AWAKENING, SEVENTH SON, THE POSSESSION, and THE FIVE-YEAR ENGAGEMENT Get Release Dates". Collider (in Inggris). 2011-07-13. Retrieved 2017-03-12.
  5. "Is Scott Speedman Back for Underworld Awakening?". ShockTillYouDrop.com. Archived from the original on June 20, 2012. Retrieved August 30, 2011. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help)

Pranala njawiBesut