Urang-urangan

Urang minangka jeneng umum kanggo crustacea (sing dadi anggota decapoda ), sawetara bisa dipangan. [1]

Udang macan ( Penaeus monodon ) spesies penting kanggo akuakultur.

Istilah udang [2] utamane digunakake ing Inggris, Irlandia, lan negara- negara Komanwel, kanggo crustacean renang utawa udang gedhe, utamane sing duwe makna komersial ing industri mancing . Udang sing saiki ana ing kategori iki asring dadi suborder Dendrobranchiata . Ing Amérika Lor, istilah kasebut digunakake kurang asring, biasane kanggo udang segara. Istilah udang lan udhara dhewe ora duwe posisi ilmiah. Sajrone pirang-pirang taun, cara udang lan udang wis diganti, lan dina-dina kasebut bisa diganti.

RujukanBesut

  1. "Prawn". Cambridge Dictionary. Dibukak ing November 27, 2016.
  2. Mortenson, Philip B (2010) This is not a weasel: a close look at nature's most confusing terms Pages 106–109, John Wiley & Sons. ISBN 9780471273967.