Urutané umur

Urutan umur ing Jawa:

  • Jabang bayi: Bocah sing mentas lair
  • Bayi:
  • Tumiba:
  • Cemlewo:
  • Kemratu-ratu:
  • Jeben sruwal:
  • Jeben tapih:
  • Jeben bebed:
  • Demolan:
  • Temloncong:
  • Birahi:
  • Remaja:
  • Jaka kemala kala:
  • Dewasa:
  • Setengah tuwa:
  • Tuwa:
  • Kaki-kaki/nini-nini:
  • Guguh: Wong lanang/wedho' sing wis tuwa banget, ompong kabèh.