Peta lokasi Kota Venesia

Venesia (basa Italia: Venezia, basa Veneto: Venexia) ya iku kutha krajan regione Veneto lan Provinsi Venesia ing Italia. Kutha iki jembaré watara 412 km² lan populasi 271.663 jiwa (2003).

Républik Venesia ngadeg ing kutha iki wiwit abad angka 9 nganti angka 18.

Kutha kanal iki misuwur kanthi anané sarana transportasi air, antarané gondola.

Panggonan sing kondhangBesut

SestieriBesut

Sestieri wujud pembagéan tradhisional utama Venesia. Kutha iki kapara dadi enem dhistrik, ya iku: Cannaregio, San Polo, Dorsoduro (kalebu Giudecca), Santa Croce, San Marco lan Castello (kalebu San Pietro di Castello lan Sant'Elena).

Piazza lan campi VenesiaBesut

 
Basilica di San Marco

Pura lan PalazziBesut

GréjaBesut

Yasan liyanéBesut

Treteg lan kanalBesut

Tlatah sekitaréBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut