Tuduhaké menu pokok
Peta lokasi Kota Venesia

Venesia (basa Italia: Venezia, basa Veneto: Venexia) ya iku kutha krajan regione Veneto lan Provinsi Venesia ing Italia. Kutha iki jembaré watara 412 km² lan populasi 271.663 jiwa (2003).

Républik Venesia ngadeg ing kutha iki wiwit abad angka 9 nganti angka 18.

Kutha kanal iki misuwur kanthi anané sarana transportasi air, antarané gondola.

Panggonan sing kondhangBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut