Tuduhaké menu pokok

Victor Marie Comte Hugo utawa (kondhang minangka) Victor Hugo ya iku penyair, novelis, lan dramawan kondhang.[1] Victor Hugo ya iku anak jendral kang misuwur ing di jaman Napoleon. Bapake naté dadi gubernur ing Spanyol lan Italia. Dhèwèké lair ana Besançon, Prancis, tanggal 26 Fèbruari 1802.[1] Séda ana Paris, Prancis, tanggal 22 Mèi 1885.[1][2] Pemakamane diparani punjul rong yuta wong, siji laku massa gedhé dhéwé kang tau ana ing Paris lan punjul total populasi wektu iku.[2]

Victor Hugo
Lair Victor Marie Comte Hugo
26 Fèbruari 1802
Besançon, Prancis
Pati 22 Mèi 1885
Paris, Prancis
Pakaryan Sastrawan

Dhèwèké kondhang amarga novèlé Notre-Dame de Paris (1831) lan Les Misérables (1862).[1] Sawisé 150 taun, liwat filem lan panggung lakon, Les Misérables nginspirasi wong-wong saindenging donya nyanyekake revolusi, barikade, lan donya kang luwih apik.[2]

Hugo dudu apa-apa angger ora kontroversial.[2] Ana debat sajarah suwé lan pirang-pirang ora kasarujukan ana kaum radikal ngenani kepiye carané ngerteni Hugo lan pakaryane.[2]

Pulitike Hugo ngalih drastis bebarengan laku uripé.[2] Dhèwèké nganut burjois sayap kiwa kang rada sosialis.[2] Ing wektu liya, dhèwèké royalis, imperialis, lan kontrarevolusioner.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d Barrère, Jean-Bertrand. "Victor Hugo: French writer". britannica.com. Dijupuk 30 August 2016. 
  2. a b c d e f g h Behrent, Megan (2011). "The enduring relevance of Victor Hugo". isreview.org. Dijupuk 1 September 2016. 


Pranala njabaBesut