Wiener Staatsoper

(Kaelih saka Vienna State Opera)

Wiener Staatsoper ya iku salah siji gedhong opera kang tuwa dhéwé lan paling suwé nampilaké pertunjukan opera ing Éropah Tengah.[1] Wiener Staatsoper wis nampilaké punjul 50 pertunjukan opera lan 15 pertunjukkan balèt kang suwéné 300 dina.[1] Wangunan opera hall dibangun wiwit taun 1863 lan rampung ing taun 1869.[1][2] Ing taun 1945, yasan iki ngalami pengemboman nalika Perang Donya II kang njalari punjul 150.000 kostum entèk bareng karo entèké bangunané.[1][3] Sawisé 10 taun, yasan iki dibangun lan didésain ulang.[1]

Wiener Staatsoper

Cathetan sikilBesut

  1. a b c d e uniknya.com Diundhuh tanggal 19 Agustus 2011
  2. ruangbaca.com Diundhuh tanggal 22 Agustus 2011
  3. latimes.com Diundhuh tanggal 26 Agustus 2011