Vitamin B6

(Kaelih saka Vitamin B-6)

Vitamin B6 ya iku vitamin kang lebur banyu lan bisa kagolong vitamin B komplèks. Piridoksal fosfat (PLP) ya iku wujud aktifé uga minangka kofaktir ana ing réaksi métabolisme asem amino, kagolong ing antarané prosès transaminasi, deaminasi, lan dekarboksilasi. PLP uga dikanggokaké ing réaksi enzimatis kang ngatur prosès uculing glukosa saka glikogen