Wadhuk Sempor iku wadhuk sing dumunung ing Kabupatèn Kebumèn, Provinsi Jawa Tengah. Wadhuk iki jembaré watara 6.363 Ha, lan dumunung ing 7 kilomèter saloré kutha Gombong. Leté saka Kebumèn kurang luwih 20 Kilomèter. Saliyané nyadiakaké banyu kanggo irigasi persawahan, wadhuk iki uga kanggo nggerakaké turbin PLTA lan PDAM. Minangka objèk wisata, Wadhuk Sempor dipepaki manéka fasilitas, kaya speedboat, slowboat, bèbèk dayung sarta prau dayung. Ing Taun 1967 wadhuk iki jebol, ndadèkaké banjir bandang lan akèh kurban jiwa.

Wadhuk Sempor
JinisWadhuk
Ambané tlatah kang kailèn banyu- km2 (- mi²)
Negara Indonésia
Ujur- kilomèter (- mi)
Alang kang gedhé dhéwé-kilomèter (- mi)
Amba-km2 (- mi²)
Rata-rata jero-mèter (- kaki)
Kang jero dhéwé-mèter (- kaki)
Isi-km3 (- mi³)
Dawané pasisir1-kilomèter (- mi)
Dhuwuré saka lemah-mèter (- kaki)
Pulo-
PadunungKebumèn
1 Dawané durung bisa kaukur kanthi akurat.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut