Tuduhaké menu pokok

West Bromwich Albion Football Club ya iku salah sawijiné klub bal-balan saka Inggris kang dhuweni panggonan ing West Bromwich, West Midlands. Ngadekake ing taun 1878. Nalika taun 1900, klub iki duwé kandhang tetandhingan ing Stadion The Hawthorns lan kapasitase 26.484 penonton. Seragam dheknen ya iku biru-putih mula ajejuluk The Baggies. Albion iku salah sawijining anggota kang ngadekake The Football Language ing 1888 lan enthuk pendukung kanggo eksistensi sepakbola ing inggris. WBA wis tau juara champion ing inggris kapisan, ing 1919-20, nanging luwih sukses ing FA Cup, wis tau menang nganti ping lima. Juara pertama kali ing taun 1888 nalika kejuaran ngadhek, lan 1968 WBA tau menang, awit saka iku WBA ora tau manèh menang FA Cup utawa Liga Inggris. Tim iku nganggo warna biru lan putih garis-garis kanggo ngenang sajarah club iku. WBA dhuweni rival awit pangadhekan nganti saiki, club rival iku kang padha-padha sak daerah wétan, club rival iku ya iku Aston Villa, nanging luwih abot rival ya iku Wolverhampton Wanderers kang dijenengi Derbi Kutha Ireng nalika tanding.

West Bromwich Albion
Gambar:Logo WBA liga Inggris.png
West Bromwich Albion FC
Jeneng dawa West Bromwich Albion
Football Club
Paraban The Baggies, The Trostles
Yasa 1878; 141 taun kapungkur (1878)
(nganggo jeneng West Bromwich Strollers)
Stadhiyon The Hawthorns
West Bromwich
Momotan 26.484 [1]
Mantri Inggris Jeremy Peace
Mènèjer Sekotlan Steve Clarke
Liga Liga Utama Inggris
2011–12 ke-10, Liga Utama Inggris
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season
WBA ing taun 1888

Isi

SajarahBesut

West Bromwich Albion iku digarap olèh West Bromwich Strollers ing taun 1878 saka tiyang kang duwé gawé George Salter's Spring Works ing daerah West Bromwich, lajeng ing Staffordshire, nanging saiki dadi péranganing pérangan kutha administratif West Midlands. Klub punika asmane digubah ing taun 1880.

PemainBesut

Cithakan:Diperbarui[2]

Skuat UtamaBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Ben Foster
2   DF Steven Reid
3   DF Jonas Olsson (vice-captain)
4 Cithakan:Country data MKD DF Goran Popov (on loan from Dynamo Kyiv)
5   MF Claudio Yacob
6   DF Liam Ridgewell
7   MF James Morrison
8   FW Markus Rosenberg
9   FW Shane Long
11   MF Chris Brunt (captain)
13   GK Boaz Myhill
14   MF Jerome Thomas
15   MF George Thorne
16   MF Scott Allan
17   MF Graham Dorrans
19   GK Luke Daniels
No. Pos. Jeneng
20   FW Romelu Lukaku (on loan from Chelsea)
21   MF Youssouf Mulumbu
22   MF Zoltán Gera
23   DF Gareth McAuley
24   FW Peter Odemwingie
26   DF James Hurst
28   DF Billy Jones
30   DF Gabriel Tamaș
32   FW Marc-Antoine Fortuné
34   MF Kemar Roofe
35 Cithakan:Country data SKN MF Romaine Sawyers
36   FW Adil Nabi
37   MF Kayelden Brown
38   FW Saido Berahino
40   DF Liam O'Neil
43   FW Isaiah Brown

DipinjamkanBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
18   DF Gonzalo Jara (on loan at Nottingham Forest)
25   DF Craig Dawson (on loan at Bolton Wanderers)
41   DF Cameron Gayle (on loan at Shrewsbury Town)
42   DF Donervon Daniels (on loan at Tranmere Rovers)
  DF Bradley Garmston (on loan at Colchester United)

Staff PelatihBesut

Adeg-adegan Setap
Head Coach Cithakan:Country data Scotland Steve Clarke
Joint-Assistant Head Coach   Kevin Keen
Joint-Assistant Head Coach   Keith Downing
Goalkeeping Coach   Dean Kiely
Reserve Team Coach   David Oldfield
Technical & Sporting Director   Dan Ashworth
Fitness Coach   Matt Green
Physio   Richie Rawlins
Physio   Steve Wright
Head of Academy   Mark Harrison
Deputy Head of Academy   Darren Moore

Mantan PemainBesut

Kajaba péranganing selebrasi ulang taun ke 125 taun ing taun 2004, Survey kang dianakake official West Bromwich Albion ing website lan ariwarta kanggo nggolèk West Bromwich Albion best player spanjang wektu.

Name Nat. Years Apps Goals Position
Cithakan:Sortname   1886–99 311 77 Outside right
Cithakan:Sortname   1903–22 496 0 Left back
Cithakan:Sortname   1929–45 354 228 Centre forward
Cithakan:Sortname   1944–60 482 48 Left half
Cithakan:Sortname   1950–61 458 234 Centre forward
Cithakan:Sortname   1952–64 379 19 Right back
Cithakan:Sortname   1963–81 720 279 Wing half/Inside forward
Cithakan:Sortname   1964–74 361 174 Centre forward
Cithakan:Sortname   1967–72
1973–78
312 0 Goalkeeper
Cithakan:Sortname   1970–83 619 29 Centre half
Cithakan:Sortname Cithakan:Country data Scotland 1972–79 261 28 Outside left
Cithakan:Sortname   1974–81 249 46 Central midfielder
Cithakan:Sortname   1976–87 373 11 Left back
Cithakan:Sortname   1977–79 114 30 Winger
Cithakan:Sortname   1977–84 302 112 Centre forward
Cithakan:Sortname   2001–07 213 0 Goalkeeper

GelarBesut

Cathetan sikilBesut

RujukanBesut

  1. "Grounds for debate". West Bromwich Albion F.C. 10 September 2008. Dijupuk 31 August 2009. 
  2. "Profiles". West Bromwich Albion F.C. Dijupuk 8 August 2008.