Wikipedia:Angkringan Warta


Wikipos
Wacan Wulanan Naraguna Wikipédia


édisi saiki
Papan Warta
Arsip: ora ana arsip (gawé)
Twemoji 2615.svg Breezeicons-apps-48-lokalize.svg Emojione 2696.svg Breezeicons-categories-32-applications-development.svg Icons8 flat idea.svg Icons8 flat news.svg Breezeicons-apps-48-artikulate.svg Icons8 flat mind map.svg
Balik munggah


Ngapiki panjurung pertalan tumrap Wikipédia JawaBesut

Hello. Piranti Pertalan Kontèn wis kasil njurung pambudidaya pertalan tumrap akèh paguyuban Wikipédia, lan awak dhéwé péngin kekanthèn karo para kang mbesut ing Wikipédia Jawa lumantar prakarsa anyar saperlu ngapiki piranti iku kanthi dhedhasar kabutuhaning kowé kabèh kang mirunggan.

Pertalan Kontèn nggampangaké anggoné nggawé artikel Wikipédia kanthi mertal kontèn saka basa liya. Pirantiné wis kaanggo nggawé satengah yuta punjul artikel. Aliya saka iku, pirantiné ngemu tata-cara supaya wong padha nggawé kontèn kang mutuné apik, lan ngéndhani anggoné mbabar pertalan mesin kang mutuné kurang. Lumrahé, paniti priksané awak dhéwé miyak yèn artikel pertalan cilik kamungkinané kabusek tinimbang artikel kang kagawé saka nul.

Para kang mbesut ing Wikipédia Jawa wis nganggo Pertalan Kontèn saperlu nggawé 1.417 artikel. Kanthi nglelimbang gedhéning paguyuban kang mbesut, awak dhéwé mikir yèn ana kamungkinan nganggo pertalan saperlu nggawé artikel luwih akèh, ngembangaké artikel kang wis ana, lan narik kawigatèné para kang mbesut anyar kang isih ajar supaya nggawé besutan kang ana asilé. Pertalan bisa nulungi paguyuban anggoné nyuda let antaraning basa lan ngundhakaké cacah para kang mbesut terus-terusan. Saperlu nyandhak gegayuhan iki, awak dhéwé péngin kekanthèn karo kowé saperlu:

  • Nggawé pertalan kontèn luwih katon ing Wikipédia Jawa. Iki gegayutan karo nggawé pirantiné cumawis kanthi baku, meruhaké pirantiné dadi luwih katon ing papan-papan kang gegayutan, nyuda let kontèn kang gegayutan, lan nglarasaké pambudidayané supaya mathuk karo kabutuhaning paguyuban. Kanthi cara iki, luwih akèh para kang mbesut bakal bisa nemu kontèn magepokan kang arep dipertal.
  • Njembaraké rembuging kontèn tumrap artikel kang wis ana. Gagapi manéka gagasan saperlu njangkepi artikel kang wis ana sarana mertal pérangan-pérangan anyar. Cara iki bisa nggampangaké anggoné njembaraké rembuging artikel kang wis ana kanthi cara ngrembug luwih rinci.
  • Njurung pertalan ing luwih akèh piranti. Jurung pertalan saka piranti-piranti obah supaya luwih akèh sarana kanggo nyenyumbang lan luwih akèh kang bisa mèlu nyenyumbang saka piranti apa waé.

Awak dhéwé péngin andum pandon luwih dhisik marang paguyuban. Rerincèning jangkah-jangkah sabanjuré bakal kinukuhan minangka péranganing kekanthènan karo paguyuban iki, lan uga ngrancang anggoné miwiti pambudidaya panalitèn saperlu ngertèni kabutuhan mirungganing paguyuban.

Minangka jangkah mula-buka awak dhéwé péngin ngrungu panemumu bab iki:

  • Apa gagasan supaya ngapiki panjurung pertalan mawa cara kang katulis ing ndhuwur bakal njanjèni minangka sarana kang bisa ajeg kanggo nuwuhaké Wikipédia Jawa?
  • Apa kowé duwé uneg-uneg kang kudu awak dhéwé sumurupi?

Kandhani awak dhéwé bab panemumu tumrap prakarsa usulan iki lan aja isin-isin awèh tanggepan ing taler parembugan iki.

(on behalf of the Language team) --Elitre (WMF) (rembugan) 5 Agustus 2019 10.16 (UTC)
Hello everyone. Apologies if this message isn't in your language; please feel free to translate it. Last month we announced the Boost initiative to help wikis grow with translation. As a first step, we have enabled Content translation by default on Javanese Wikipedia this week.
Now it is easy for users to discover the tool through several entry points. However, users not interested in translation can disable it from their preferences.
We expect this will help translators to create more content of good quality in Javanese. We’ll be monitoring the statistics for Javanese as well as the list of articles created with the tool. Content translation provides quality control mechanisms to prevent the abuse of machine translation and the limits can be adjusted based on the needs of each community. Please, feel free to share your impressions about the content created and how the tool works for the community. This feedback is essential to improve the tool to better support your needs.
Thanks! --Pginer-WMF (rembugan) 4 Sèptèmber 2019 17.14 (UTC)

Ayo dadi sing pertama nyoba fitur fitur paling anyar Wikipedia!Besut

Kanthi ngormati,

Kula sapunika pinuju nggarap fitur énggal kanggé para ingkang mbesut ing Wikipédia Jawa saperlu ndandani prosès ing pamertal lan kasilipun. Panjenengan kula ajak nyobi rumiyin fitur punika sadèrèngipun dipunbabar supados kula sumerep punapa kémawon ingkang langkung cocog tumrap kabutuhaning para ingkang mbesut ing Wikipédia Jawa.

Saperlu langkung mangertosi bab punika, sumangga panjenengan mangsuli pitakèn cekak punika, lajeng kula badhé sesambetan kaliyan panjenengan saperlu konfirmasi bab wekdal lan rerincèn sanèsipun.

Manawi panjenengan tepang para ingkang mbesut Wikipédia Jawa sanèsipun ingkang bokmanawi ugi remen nyobi fitur énggal punika, panjenengan katuran nedahaken serat punika marang piyambakipun. Matur nuwun sanget - semugi sehat selalu!

Dengan tulus, EAsikingarmager (WMF) (rembugan) 9 Januari 2020 22.23 (UTC)

Survey meniko bakal di tindakake liwat layanan pihak katelu sing mungkin ono syarat syarat tambahan. Kanggo tambahan informasi babagan privasi lan penanganan data, monggo di delok pernyataan survey privasi.

Editing news 2020 #1 – Discussion toolsBesut

8 April 2020 19.24 (UTC)

Growth team newsletter #13Besut

18 Mèi 2020 14.30 (UTC)

Wikidata weekly summary #416Besut

Tech News: 2020-21Besut

18 Mèi 2020 17.18 (UTC)

Tech News: 2020-22Besut

25 Mèi 2020 14.17 (UTC)

Wikidata weekly summary #417Besut

The Signpost: 31 May 2020Besut

Wikidata weekly summary #418Besut

Tech News: 2020-23Besut

1 Juni 2020 22.30 (UTC)

Wikidata weekly summary #419Besut

Tech News: 2020-24Besut

8 Juni 2020 21.11 (UTC)

This Month in Education: May 2020Besut

This Month in Education

Volume 9 • Issue 5 • May 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse

This Month in GLAM: May 2020Besut

This Month in GLAM logo 2018.png




Headlines
  • Armenia report: Edit-a-thon dedicated to International Museum Day
  • Colombia report: A #1Lib1Ref to close the gender gap
  • Côte d'Ivoire report: #1Lib1Ref 2020 from 26 to 28 May in Côte d'Ivoire
  • France report: WikiArchives; IMD 2020: Cross-Chapter Collaboration
  • Indonesia report: Wikisource Competition 2020 recap; International Museum Day 2020
  • Italy report: New collaborations and contents!
  • Netherlands report: Analysis of Dutch GLAM-Wiki projects in relation to the Dutch Digital Heritage Reference Architecture, Content donation from Utrecht Archives, Detecting Wikipedia articles strongly based on single library collections and Collection highlights of the KB
  • Sweden report: Free music on Wikipedia; NHB webinars; Wikipedia in libraries – Projekt HBTQI
  • Switzerland report: International Museum Day 2020
  • UK report: Japanese art
  • USA report: Workshops & COVID-19 Symposium
  • Special story: Content partnership category - your help is needed
  • WMF GLAM report: GLAM metadata standards and Wikimedia projects
  • Calendar: June's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Wikidata weekly summary #420Besut

Tech News: 2020-25Besut

15 Juni 2020 21.36 (UTC)

Editing news 2020 #2Besut

17 Juni 2020 20.29 (UTC)

Wikidata weekly summary #421Besut

Tech News: 2020-26Besut

22 Juni 2020 18.48 (UTC)

This Month in Education: June 2020Besut

This Month in Education

Volume 9 • Issue 6 • June 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse

The Signpost: 28 June 2020Besut

Wikidata weekly summary #422Besut

Tech News: 2020-27Besut

29 Juni 2020 16.30 (UTC)

Annual contest Wikipedia Pages Wanting PhotosBesut

Wikipedia Pages Wanting Photos (WPWP)

This is to invite you to join the Wikipedia Pages Wanting Photos (WPWP) campaign to help improve Wikipedia articles with photos and win prizes. The campaign starts today 1st July 2020 and closes 31st August 2020.

The campaign primarily aims at using images from Wikimedia Commons on Wikipedia articles that are lacking images. Participants will choose among Wikipedia pages without photo images, then add a suitable file from among the many thousands of photos in the Wikimedia Commons, especially those uploaded from thematic contests (Wiki Loves Africa, Wiki Loves Earth, Wiki Loves Folklore, etc.) over the years.

Please visit the campaign page to learn more about the WPWP Campaign.

With kind regards,

Thank you,

Deborah Schwartz Jacobs, Communities Liaison, On behalf of the Wikipedia Pages Wanting Photos Organizing Team - 1 Juli 2020 08.24 (UTC)

feel free to translate this message to your local language when this helps your community

Feedback on movement namesBesut

Hello. Apologies if you are not reading this message in your native language. Please help translate to your language if necessary. Matur nuwun!

There are a lot of conversations happening about the future of our movement names. We hope that you are part of these discussions and that your community is represented.

Since 16 June, the Foundation Brand Team has been running a survey in 7 languages about 3 naming options. There are also community members sharing concerns about renaming in a Community Open Letter.

Our goal in this call for feedback is to hear from across the community, so we encourage you to participate in the survey, the open letter, or both. The survey will go through 7 July in all timezones. Input from the survey and discussions will be analyzed and published on Meta-Wiki.

Thanks for thinking about the future of the movement, --The Brand Project team, 2 Juli 2020 19.44 (UTC)

Note: The survey is conducted via a third-party service, which may subject it to additional terms. For more information on privacy and data-handling, see the survey privacy statement.

Wikidata weekly summary #423Besut

Tech News: 2020-28Besut

6 Juli 2020 20.17 (UTC)

Temu Daring Wikipediawan KelimaBesut

Halo, teman-teman kontributor Wikipedia! Wikimedia Indonesia akan mengadakan Temu Daring Wikipediawan yang kelima. Dalam kegiatan Temu Daring, kita akan menulis dan menyunting bersama secara daring di Wikipedia. Teman-teman juga akan bertemu dan berdiskusi dengan kontributor Wikipedia lainnya dari seluruh Indonesia.

Kegiatan ini dilaksanakan pada hari Sabtu, 11 Juli 2020 pukul 13.00-16.00 WIB (14.00-17.00 WITA). Kuota peserta terbatas 30 orang saja. Bagi yang tertarik untuk bergabung, mohon mendaftarkan diri di pranala berikut: bit.ly/daftartemudaring

Sampai jumpa! NRahmi (WMID) (rembugan) 7 Juli 2020 08.10 (UTC)

Editing news 2020 #3Besut

9 Juli 2020 12.48 (UTC)

Editing news 2020 #3Besut

9 Juli 2020 12.55 (UTC)

Announcing a new wiki project! Welcome, Abstract WikipediaBesut

Sent by m:User:Elitre (WMF) 9 Juli 2020 20.06 (UTC) - m:Special:MyLanguage/Abstract Wikipedia/July 2020 announcement

This Month in GLAM: June 2020Besut

This Month in GLAM logo 2018.png




Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Wikidata weekly summary #424Besut

Tech News: 2020-29Besut

13 Juli 2020 16.29 (UTC)

Kode Etik Universal (Universal Code of Conduct)Besut

Mohon maaf bila pesan ini tidak diterjemahkan dari bahasa Indonesia. Anda dapat menerjemahkannya ke dalam bahasa Jawa bila perlu.

Meneruskan pesan dari tim Trust and Safety WMF:

Dalam 19 tahun terakhir, para Wikimedian telah bahu-membahu membangun sumber daya pengetahuan bebas paling besar dalam sejarah umat manusia. Dalam waktu yang singkat, Wikimedia telah tumbuh dari sekelompok kecil penyunting menjadi sebuah masyarakat besar yang terdiri atas para editor, pengembang, mitra berafiliasi, pembaca, penyumbang, dan rekan kerja sama. Anda tentu menyadari bahwa untuk komunitas masih harus bekerja keras untuk bisa mewujudkan cita-cita Wikimedia, yang terejawantahkan pada pernyataan "bayangkan sebuah dunia di mana setiap orang dapat berbagi segala macam pengetahuan dengan bebas" (imagine a world in which every single human being can freely share in the sum of all knowledge).

Di sisi lain, komunitas Wikimedia masih belum memiliki panduan yang jelas dan mengikat untuk menciptakan sebuah lingkungan di mana pengetahuan bebas dapat dibagikan tanpa sebarang ketakutan. Untuk menciptakan hal itu, perlulah dijamin keamanan dan kenyamanan semua orang yang ingin berbagi pengetahuan secara bebas, sehingga dapat mendorong mereka untuk bergabung dan berkontribusi. Singkatnya, diperlukan sebuah panduan yang dapat membangun sebuah lingkungan yang inklusif, konstruktif, dan mendorong pembebasan pengetahuan.

Selama ini, telah ada perbincangan atas perlunya sebuah peraturan perilaku global yang mengikat seluruh komunitas Wikimedia. Dewan Pengawas Yayasan Wikimedia telah mengumumkan Community Culture Statement yang menjadi panduan untuk mencegah pelecehan dan menganjurkan inklusivitas di seluruh proyek Wikimedia. Sebagai pelaksanaan dari pernyataan tersebut, sebuah Kode Etik Universal (Universal Code of Conduct) akan diadakan sebagai standar minimum di seluruh proyek Wikimedia dan akan berlaku bagi para sukarelawan maupun staf Wikimedia di seluruh dunia. Kode Etik ini akan menjadi dasar pertimbangan dalam seluruh kegiatan di Wikimedia, baik itu pada tingkat proyek, kelompok, maupun perseorangan.

Mari berpartipasi dalam perbincangan mengenai Kode Etik Universal ini: apa yang mesti diatur dan tidak perlu diatur, bagaimana cara peraturan ini berkembang dan diterapkan, dan apa untung-ruginya bagi komunitas Wikimedia. Komunitas Anda adalah bagian dari Wikimedia, dan suara Anda amat berharga. Anda dapat memulai dengan membaca rancangan Kode Etik Universal dan membincangkannya di halaman diskusinya.

Agar lebih banyak anggota komunitas Wikimedia yang berpartisipasi, Anda dianjurkan untuk menerjemahkan rancangan Kode Etik Universal ke dalam bahasa Anda. Perlu dicatat bahwa jika halaman Kode Etik Universal tersebut belum diterjemahkan ke dalam bahasa Anda, usulan atau tanggapan dalam bahasa selain Inggris pada diskusi yang dimulai dengan bahasa Inggris akan tetap diterima.

Salam, David Wadie Fisher-Freberg (rembugan) 14 Juli 2020 18.36 (UTC)

Wikidata weekly summary #425Besut

Tech News: 2020-30Besut

20 Juli 2020 19.13 (UTC)

Tech News: 2020-31Besut

27 Juli 2020 13.51 (UTC)

Wikidata weekly summary #426Besut

The Signpost: 2 August 2020Besut

Wikidata weekly summary #427Besut

Tech News: 2020-32Besut

3 Agustus 2020 15.42 (UTC)

This Month in Education: July 2020Besut

This Month in Education

Volume 9 • Issue 7 • July 2020


ContentsHeadlinesSubscribe


In This Issuse

Wikidata weekly summary #428Besut

Tech News: 2020-33Besut

10 Agustus 2020 16.06 (UTC)