Wikipedia:Artikel pilihan

Lintang iki merlambangaké artikel pilihan ing Wikipedia.
Artikel pilihan yakuwi artikel-artikel paling apik ing Wikipedia, kang ditemtokaké déning komunitas. Sadurungé mlebu jroning daftar iki, artikel-artikel kasebut dipriksa lan dirembug ing Wikipedia:Artikel pilihan/Usul artikel pilihan, kanggo mesthèkaké kaakuratan, kanetralan, jangkep orané, lan gaya panulisan, adhedhasar Wikipedia:Artikel pilihan/Kriteria artikel pilihan.

Artikel kang kasil ngéntukaké status artikel pilihan, bakal diwènèhi tandha gambar lintang (LinkFA-star.png) ing pojok tengen dhuwuré. Saliyané kuwi, yèn sawijining artikel minangka artikel pilihan ing Wikipedia basa liya, bakal diwènèhi tandha lintang ing pranala interwiki, ing sisih kiwa ngisor artikel.

Hapus singgahan


Artikel kang wis dadi Artikel Pilihan ing Wikipedia Jawa (miturut wektu pamasangané)Besut

2016Besut

2015Besut

2014Besut

2013Besut

2012Besut

2011Besut

2010Besut

2009Besut

2008Besut

2007Besut

Artikel kang wis dadi Artikel Pilihan ing Wikipedia Jawa (miturut topik/kategori)Besut

Agama, mistik, lan mitologiBesut

Asmaaulhusna (September 2008) - Buddha (Mei 2009)

Basa lan linguistikBesut

Aksara Bali (Februari 2011) - Basa Sangskreta (Juli 2011) - Basa Jawa (Pebruari 2015) - Aksara Tamil (Januari 2016) - Aksara Siddhaṃ (Pèbruari 2016)

Biologi lan kedokteranBesut

Badhak Jawa (Maret 2008) - Kucing - Lele - Singa - DNA (Maret 2009) - Tetanduran ngembang (September 2009) - Sèl (biologi) (Maret 2010) - Pantun (April 2010) - Kembang Kemboja (November 2012, November 2014) - Influenza (Oktober 2012, Oktober 2013, Oktober 2014) - Anafilaksis (Februari 2014) - Ati (Mei 2014) - Lara gorokan streptokokus (Juli 2014)

Bisnis, ekonomi, lan keuanganBesut

Euro (Januari 2013)

Budaya lan masyarakatBesut

Cemara Natal - Rontal - Wayang - Natal (Desember 2009) - Tiyang Minang (Juli 2012) - Gègèr Pacinan (Oktober 2012)

FilsafatBesut

Globalisasi (Mei 2008)

Fisika lan astronomiBesut

Kalèndher Jawa (Mei 2010) - Tata Surya (Maret 2013) - Atom (Juli 2013) - Proxima Centauri (Agustus 2013) - Banyu (Desember 2013) - Srengéngé (April 2014)

Geografi lan panggonanBesut

Bengawan Solo - Candhi Sukuh - Prambanan - Alas tropis (Oktober 2009) - Jenéwa (April 2013) - Bordeaux (Juni 2013) - Kabupatèn Blora (Desember 2014) - Istanbul (April 2016)

Geologi, geofisika, lan meteorologiBesut

Pamanasan global (Januari 2009)

HukumBesut

Gègèr Pacinan (Oktober 2012)

Kulawarga raja, bangsawan, lan lambangBesut

Praja Mangkunagaran (November 2008) - Gajah Mada (Februari 2013)

Kimia lan mineralogiBesut

KomputerBesut

Panganan lan ombènanBesut

Roti (Desember 2012)

MatématikaBesut

Matématika (Maret 2014, Maret-April 2016) - Kalkulus (Sèptember 2016)

MediaBesut

Ensiklopedhi - Si Unyil (April 2012) - Titanic (Mei 2012) - Slumdog Millionaire (September 2012)

MilitèrBesut

Perang Enem Dinten (Juni 2008) - Perang Yom Kippur (Oktober 2008)

MusikBesut

JKT48 (Agustus 2014)

Olahraga lan dolananBesut

UEFA Euro 2008 (Juli 2008) - Bal-balan (Januari 2015)

PendhidhikanBesut

Universitas Indonésia (Mei 2013)

Penghargaan lan tandha jasaBesut

PerhubunganBesut

Titanic (Mei 2012)

Pulitik lan pamaréntahanBesut

Etiopia (Januari 2008) - Yunani (Juli 2009) - Jawa Tengah (Juni 2009) - Indonesia (Agustus 2009) - Pasarékatan Bangsa-Bangsa (November 2009) - Dewan Kaamanan PBB (Februari 2010)- Gègèr Pacinan (Oktober 2012)

SastraBesut

Hanacaraka (Agustus 2008) - Kakawin Ramayana - Kakawin Sutasoma - Kidung Sundha - Bebungah Sastra Rancagé (Juni 2012)

SajarahBesut

Gègèr Pacinan (Oktober 2012)

Seni, arsitektur, lan arkeologiBesut

Doctor Who (November 2013) - Upin lan Ipin (Agustus 2015) - Gapura Brandenburg (Oktober 2015)

Tèknik lan tèknologiBesut

Tèknologi informasi (Juni 2014, Juni 2015)

TokohBesut

Cleopatra (Februari 2008) - Johannes Jacobus Ras - Kartini (April 2008) - Eva Peron (Desember 2008) - Pramoedya Ananta Toer (Februari 2009, Juli 2015) - Adolf Hitler (April 2009) - Albert Camus (Januari 2010) - Julian Assange (Januari 2011) - Mustafa Kemal Atatürk (Maret 2011) - Florence Nightingale (April 2011) - Gesang Martohartono (Mei 2011) - Gajah Mada (Februari 2013) - Thích Quảng Đức (Januari 2014) - Revo Arka Giri Soekatno (September 2014) - Albertus Soegijapranata (September 2015) - Franz Kafka (Nopember 2015) - Harun Yahya (Desember 2015) - Abu Hanifah (sastrawan) (Mèi 2016) - Jost Gippert (Juni-Agustus 2016)

Uga delengenBesut