Tuduhaké menu pokok

Mbangun jaringan kaca iku sawijining prinsip kanggo ngubungaké topik-topik sing relevan jroning sawijining artikel amarga sakabèhing artikel jroning ensiklopedia iku minangka titik jroning sawijining sistem sing gandhèng-ginandhèng.

Aja mung nulis artikel, nanging coba masanag artikel kasebut jroning sawijining jaringan artikel sing silih gegandhèngan. Gawénen tautan mendhuwur, kategorisasi lan kontèks artikel (upamané: Amien Rais iku pulitisi, Gunung Arjuna iku sawijining gunung ing Jawa Wétan). Gawénen tautan menyang artikel sajinis (kanggo proton deleng uga elektron, wates Sumatra Lor lan Sumatra Kulon). Aja gawé struktur kategori kejeron lan kaciuten. Gawé sistem kategori wiwit saka ndhuwur mangisor (umum menyang spesifik) bakal nulung kanggo gawé artikel jroning subkategori.

Yèn panjenengan ora puas marang isi sawijining pranala jroning artikel, ganti pranalané menyang panggonan liya sing luwih trep, utawa kembangna artikel sing dadi target tautan kasebut. Élinga yèn artikel sing ditautaké kasebut ora bakal muncul sacara otomatis, nanging mung muncul kanthi ngeklik pranalané, dadi pranala abang ora bakal dadi masalah. Saliyané iku yèn panjenengan kepingin mènèhi penekanan luwih marang sawijining pranala, ana cara liya sing luwih becik tinimbang mbusak pranala liya sing panjenengan rasa kurang wigati.

Élinga yèn sawijining pranala bisa migunani wektu migunakaké fitur "Pranala menyang kaca iki" saka kaca artikel target.