Wikipedia:Kawicaksanan pangreksan

Padlock.svg

Panata bisa ngreksa artikel saéngga ora bisa disunting utawa dipindahaké, lan dibusak. Sawetara kaca direksa penuh, utawa kadaluwarsa jroning wektu tinamtu, pangreksan kaca diayahi kanggo nyegah vandalisme makaping-kaping.

Pangreksan penuh ngreksa kaca saéngga ora bisa disunting déning sapa waé kajaba para panata.
Semi pangreksan ngreksa kaca saéngga ora bisa disunting déning naraguna sing durung di konfirmasi otomatis.
Pangreksan pangriptan nyegah supaya kaca sing Retak ora bisa digawé manèh.
Pangreksan pamindhahan nyegah supaya kaca ora bisa dipindhke tp Diganti sing anyar.

Pangreksan penuhBesut

Kaca sing direksa penuh mung bisa disunting déning panata. Pangreksan penuh biasané kadaluwarsa jroning wektu sawetara dina. Pangreksan iki bisa digunakan kanggo nyegah panyuntingan déning IP anon lan naraguna konfirmasi otomatis sing nindakaké vandalisme.

Pangreksan karyawanBesut

Kaca sing direksa déning karyawan Yayasan Wikimedia ora bisa disunting utawa nyabut pangreksan tanpa idin karyawan Wikimedia, bab iki dilakoni yèn ana isu pelanggaran hak cipta.

Pangreksan semiBesut

Kaca kanthi pangreksan semi mung bisa disunting déning naraguna sing wis di konfirmasi otomatis (klebu panata) lan ora bisa déning naraguna anonim. Pangreksan semi dianggo ngreksa kaca sing kerep di vandalisme déning anon.

Pangreksan pangriptanBesut

Kaca sing isih durung digawé manawa bisa direksa, bab iki dilakoni kanggo nyegah ana sing gawé artikel sing wis dibusak makaping-kaping amarga ora layak, deleng Wikipedia:Kelayakan artikel.

Pangreksan permanenBesut

Sawetara artikel Wikipedia sacara permanèn direksa déning perangkat lunak MediaWiki, sawetara artikel, kaya Kaca Utama lan foto Wikipedia, lan uga cithakan mawa risiko dhuwur, salawasé direksa, mung para panata sing bisa nyunting kaca sing direksa sacara permanen.

Pangreksan pamindhahanBesut

Sawetara artikel direksa saéngga ora bisa dipindhahaké kajaba déning panata, pangreksan iki nyegah anané vandalisme pamindhahan kaca menyang judhul sing anyar.

Deleng ugaBesut