Tuduhaké menu pokok

Wikipedia:Paugeran artikel pethingan

Artikel pilihan:


Gambar pilihan

Sawijining artikel pilihan nggambaraké karya paling apik Wikipedia lan nampilaké standar profesional panulisan lan presentasi. Saliyané kuwi kudu wis miturut kabutuhan standar kanggo sawijining artikel Wikipedia, artikel-artikel pilihan kuwi kuduné:

  1. Ditulis kanthi apik, komprehensif, duwèni fakta akurat, netral, lan stabil
    • "Ditulis kanrthi apik" tegesé: prosané apik, runtut lan nyengsemaké.
    • "Komprehensif" tegesé artikel mbahas kabèh fakta lan detil utama sarta ora duwé pranala abang kang kakèhan.
    • "Fakta akurat" tegesé: pratélan-pratélan bisa dipesthèkaké menyang sumber kang bisa dipercaya lan sacara akurat nggambaraké materi kawruh kang wis dipacak. Pratélan didhukung bukti spesifik lan kutipan njaba (delengen pamesthèn lan sumber kang bisa dipercaya); baukti iki nyakup ngisi bagéan "Referensi" kang nyantumaké sumber, dijangkepi nganggo kutipan jroning artikel. Delengen ngutip sumber kanggo informasi kapan lan cara referensi bisa dipasang lan kanggo pamrayoga pamformatan referensi; wangun cathetan sikil kang diprayogakaké.
    • "Netral" tegesé: artikel kudu makili pandhangan sacara adil lan tanpa bias (delengen cara deleng netral); nanging, artikel ora kudu mènèhi liputan tumrap pandhangan minoritas sacara imbang.
    • "Stabil" tegesé: artikel dudu minangka bahan perang suntingan lan isiné ora owah sacara wigati; (pambalikan vandalisme lan pangembangan adhedhasar usulan peninjau ora kalebu jroning pangertèn iki).
  2. Trep karo standar kang diatur jroning pedoman gaya lan ProyekWiki kang magepokan, kalebu:
    • Bagéan pambuka kang nyimpulaké topik lan nyiapaké pamaca kanggo detil sabanjuré jroning bagéan-bagéan sabanjuré;
    • Sistem hirarki judhul kang baik; sarta
    • Bagéan daftar isi kang cukup nanging ora kakèhan (delengen pitulung bagéan);
  3. Ngandhut gambar kang pas karo subyek, kanthi katrangan gambar kang nyukupi lan status hak cipta kang bisa ditampa.
  4. Dawané artikel pantes, tetep fokus marang topik utama tanpa keladuk nggali detil kang ora perlu (delengen gaya ringkesan).

Delengen ugaBesut