Panjenengan bisa golèk wangsulan saka pitakonan-pitakonan panjenengan ing panggonan-panggonan ing ngisor iki. AJA MiGUNAKAKÉ KACA IKI KANGGO NGAJOKAKÉ PITAKONAN. PITAKON.COM iso gawe refrensi kalian sedoyo

Mencari informasiBesut

  • Golèk! – sebagéan gedhé pitakonan paling cepet lan gampang dijawab kanthi migunakaké kothak panggolèkan.
Conto: Arep nggolèki ibu kutha Afrika Kidul, lebokna afrika kidul ing kothak panggolèkan lan klik Golèk.
  • Meja referènsi – kanggo pitakonan ngenani kawruh (ngenani bab-bab saliyané cara migunakaké Wikipedia), panjenengan bisa takon marang relawan-relawan Wikipedia.
Conto: "Negara endi sing nduwèni armada nelayan paling akèh?"

Ngajokaké pitakonan utawa mènèhi komentarBesut

  • Saben artikel nduwèni sawijining kaca dhiskusi – klik dhiskusi ing bagéan ndhuwur kaca kanggo pitakonan, nglapuraké vandalisme, utawa diskusi ngenani artikel kasebut.
  • Warung kopi yaiku forum diskusi kanggo sadhéngah masalah kawicaksanan lan tèknis.

Migunakaké WikipediaBesut

  • PSD – Pitakonan sing kerep diajokaké ngenani Wikipedia.
Contoh: "Bagaimana cara saya menambahkan gambar ing sawijining artikel?"
  • Méja pitulung – panggonan kanggo ngajokaké pitakonan ing relevan ngenani panggunaan Wikipedia.

Kanal IRCBesut

Panjenengan diidinaké kanggo ngajokaké pitakonan ing salah siji kanal IRC Wikipedia. Yèn panjenengan nduwèni klien IRC kainstal ing komputer panjenengan, Panjenengan bisa gabung ing kanal #id.wikipedia utawa #id-wiki

Cathetan wigatiBesut

  • Wikipedia dilakokaké déning relawan.
  • Oea ana "layanan dhokumèntasi" utawa staf sing dibayar kanggo njawab pitakonan ngenani isi artikel (sumber, akurasi, lsp).
  • Supaya ngajokaké kabèh pitakonan menyang kaca kaya kasebut ing ndhuwur.
  • Kita ora bakal njawab pitakonan liwat layang elektronik.
  • Aja ngajokaké pitakonan menyang Wikipedia ngenani cara nemokaké dhokumèntasi tambahan, alamat kontak pesohor (selebriti) utawa parusahan, utawa panjalukan sing kaya mangkono liyané.