Tuduhaké menu pokok

Wikipedia:ProyekWiki Sèwu gunung

ProyekWiki Sèwu Gunung dikarepaké kanggo mènèhi "dalan" marang para panganggo Wikipedia Jawa kang kersa bareng-bareng nyengkuyung ngisi artikel bab Geografi supaya luwih pepak.

PartisipanBesut

Kabèh pangguna utamané kang duwé interes marang bab Geografi Bisa ndaftar ing kéné:


Daftar KagiatanBesut

  1. Milih gunung kang disenengi
  2. Golek artikel saka Wikipedia basa liya (Indonesia, Inggris, lsp miturut basa sing dikuwasani)
  3. Miwiti gawé rintisan artikel, sithik-sithiké ngamot bab pambuka, ciri-ciri, lan katrangan liyané kang magepokan.
  4. Ngisi pranala lan kategori.

Cithakan kang bisa dipigunakakéBesut

Daftar gunung ing Indonesia miturut abjadBesut

ABesut

BBesut

CBesut

DBesut

GBesut

HBesut

IBesut

JBesut

KBesut

LBesut

MBesut

PBesut

RBesut

SBesut

TBesut

WBesut

Daftar gunung ing Indonesia miturut lokasiBesut

Ing Sumatra dan Selat SundaBesut

Gunung Seulawah Agam . Gunung Peuet Sague . Gunung Bur Ni Telong . Gunung Sorik Marapi . Gunung Marapi . Gunung Tandikat . Gunung Talang . Gunung Kerinci . Gunung Sumbing Sumatra Gunung Kaba . Gunung Dempo . Gunung Krakatau . Gunung Sibayak . Sinabung . Rajabasa

Ing Pulo JawaBesut

Gunung Gedhé id . Gunung Tangkubanprahu id . Gunung Papandayan id . Gunung Guntur . Gunung Galunggung id . Gunung Patuha id . Gunung Salak id . Gunung Ceremai id . Gunung Lawu id . Gunung Slamet id . Gunung Dieng . Gunung Sundoro . Gunung Sumbing . Gunung Merbabu id . Merapi id . Gunung Kelud id . Gunung Semeru id . Gunung Bromo id . Lamongan . Gunung Raung id . Gunung Ijen Gunung Arjuno id . Gunung Anjasmoro id . Gunung Argopuro id

Ing Bali lan NusatenggaraBesut

Gunung Batur . Gunung Anak Ranakah . Gunung Agung . Gunung Rinjani . Gunung Tambora . Gunung SangeangApi . Gunung Inielika . Gunung Ebulobo . Gunung Iya . Gunung Kelimutu Gunung Rokatenda . Gunung Egon . Gunung LewotobiLaki-laki . Gunung LewotobiPerempuan Gunung Lereboleng . Gunung Iliboleng . Gunung Lewotolo . vInerie . Gunung Iliwerung . Gunung Batutara . Gunung Sirung . Gunung Hobal

Ing Kapuloan BandaBesut

Gunung Nieuwerkerk . Wetar . Damar . Gunung Serua . Gunung Banda Api . Manuk

Ing Sulawesi lan Sangir TalaudBesut

Gunung Colo . Gunung Ambang . Gunung Soputan . Gunung Lokon . Gunung Mahawu . Gunung Tangkoko . Ruang . Gunung Karangetang . Gunung BanuaWuhu . Gunung Mahawwu . Gunung Latimojong . Gunung Bawakaraeng . Gunung Klabat

Ing MalukuBesut

Gunung Ibu . Gunung KieBesi . Gunung Dukono . Gunung Gamalama . Gunung Gamkonora

Daftar gunung ing donyaBesut

Gunung kang dhuwuré 8000 m utawa luwihBesut

Pitung PuncakBesut

Puncak Elevasi m Bawana Gunung Negara
Kilimanjaro (Puncak Kibo) en id 5,895 Afrika Kilimanjaro Tanzania
Vinson Massif en 4,897 Antartika Ellsworth Mountains N/A (claimed by Chile)
Carstensz Pyramid (Puncak Jaya) id en 4,884 Oséania Maoke Mountains Indonesia
Everest id en 8,848 Asia Himalaya Nepal, China (Tibet)
Elbrus en 5,642 Eropah Caucasus Rusia
Mount McKinley (Denali) en 6,194 (20,320 ft) Amerika Lor Alaska Range Amérika Sarékat
Aconcagua en 6,962 Amérika Kidul Andes Argentina

Miturut BawanaBesut

AfrikaBesut

AntartikaBesut

AsiaBesut

HimalayaBesut

Hindu KushBesut

KarakoramBesut

LiyanéBesut

EropahBesut

AlpenBesut


ApenninesBesut

BalkansBesut

Carpathian MountainsBesut

KaukasusBesut

IberiaBesut

IslandiaBesut

IrlandiaBesut

SkandinaviaBesut

InggrisBesut


Eropah (Pulo-pulo Atlantik)Besut

Durung dikategorèkakéBesut

Amerika LorBesut

KanadaBesut

Kang misuwur

GreenlandBesut

See also: List of mountains in Greenland

MeksikoBesut

Amérika SarékatBesut

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z

OceaniaBesut

AustraliaBesut

HawaiiBesut

IndonesiaBesut

Papua

New ZealandBesut

Amerika KidulBesut

AndesBesut

Cordillera de la Costa, VenezuelaBesut
Colombian AndesBesut
Cordillera Occidental, EcuadorBesut
Cordillera Real, EcuadorBesut
Interandino mountains, EcuadorBesut
Peruvian AndesBesut
Cordillera Real, BoliviaBesut
Andes KidulBesut

BraziliaBesut

GuyanaBesut


  1. http://www.britannica.com/ebc/article-9363515