Tuduhaké menu pokok

Wikipedia:Tanggung Jawab Pangurus

Kapangurusan
Kawicaksanan
Pamungutan swara
Tanggung jawab
Panyuwunan status
Birokrat
Cathetan pangangkatan
Pitulung pangurus

Pangurus iku wikiwan/wikiwati sing nduwé "hak opsis".[1]Hak opsis iku asale saka kasil pamilihan déning penganggo sing nduwé status "birokrat". Sysop lan birokrat iku diarani pangurus Wikipedia.

Tanggung jawab pangurusBesut

  • Mriksa suntingan penganggo liya sing kamungkinan dianggep nyalahi aturan Wikipedia
  • Mbusak artikel miturut katentuan kabijakan pambusakan
  • Ngrapèkaké artikel (nambah tag rapèkna, terjemah, wikifikasi lan liyané)
  • Mriksa suntingan sing ora netral (mènèhi tag, mbusak, netralaké)
  • Mriksa gambar-gambar anyar sing diamot (tag, lisensi, sumber, jeneng, commons)
  • Mbatalaké suntingan vandal

Cathetan sikilBesut

  1. Opsis iku cekakan saka "operator sistém" lan dijupuk saka basa Inggris sysop sing cekakan saka tembung system operator.

Uga delengenBesut