Wikipedia:Warung Kopi/Arsip 2010

< Wikipedia:Warung Kopi

CithakanBesut

Templat iku ing kene jenenge Cithakan yo? Tapi kenopo cithakan sing tak gawe iki koq ora keno diaktifkan?

Chitakan:Kecamatan

Aku rencanane arep ngawe proyek cilik-cilikan wae, ngerapiake artikel mengenai Kecamatan, sing arep tak mulai saka kecamatan-kecamatan nduk Jawa Timur. Nah, aku arep gawe cithakan-e, koq yo ora iso aktif kie... Gak mudeng aku...

NaidNdeso wicara 05:48, 4 Februari 2010 (UTC)


Barusan saya coba, cithakannya bisa diaktifkan kok. Tampilan di sebelah kanan, penulisan di sebelah kiri:


Warung Kopi/Arsip 2010
Nagara   Indonésia

[[Kategori:kacamatan ing {{{provinsi}}}]] [[Kategori:kacamatan ing {{{dati2}}} {{{nama dati2}}}]] [[Kategori:{{{nama}}}, {{{nama dati2}}}| ]]

{{Kecamatan1
| Propinsi = Jawa Wétan
| Kabupatèn = Situbanda
| Jeneng Camat = -
| Wewengkon = -
| Padunung = -
| Désa/Kelurahan = -
}}

NB: di bagian tampilan ini judulnya Warung Kopi karena cithakan ini saya pasang di warung kopi, tetapi jika diletakkan di kecamatan yang diinginkan maka akan tampil sesuai judul artikelnya. Selamat mencoba :-) Tracy wicara 13:05, 5 Februari 2010 (UTC)

DialèkBesut

Wis dadi pasetujon komunitas yèn panulisan artikel ing Wikipedia abasa Jawa iki migunakaké basa Jawa standar baku tataran ngoko utawa krama. Nanging kita kabèh uninga yèn nyatané ana dialek basa Jawa sing sumebar lan akèh pamicarané. Contoné dialek Jawa Timuran, apa saben ana kontributor sing ngisi artikel nganggo dialek mau banjur kudu diterjemahaké? utawa dibusak? yèn isiné apik rak éman yèn kudu dibusak.

Usulku yèn disarujuki, artikel basa Jawa dialek diwènèhi kasempatan, mung diwènèhi katrangan ing ndhuwur utawa diwènèhi kategori, umpamané Kategori: Basa Jawa dialèk Jawa Wétanan. Nyuwun panemu. Pras wicara 13:08, 9 Februari 2010 (UTC)

sarujuk kemawon. kantun nambahi cithakan kemawon. ang wicara 10:45, 16 Februari 2010 (UTC)
kula ugi sarujuk. Tracy rembugan 21:38, 20 Februari 2010 (UTC)
Setuju karo Mas Pras menawa dialèk Jawa liyane diwènèhi kesempatan. Sekalian ndhèrèk usul, amrih artikel sing wis ana ora kepara owah, umpama dialèk sing warna-warna iku digawèkké kayadéné "pranala dialèk", mungkin apa ora? Nuwun rawé rembugan 04:56, 21 Desember 2010 (UTC)
Kepriyé mas/mbak? Dadi diwèhi kategori ngono utawa kothak rambu sadhuwuring kaca? Meursault2004ngobrol 07:58, 21 Desember 2010 (UTC)

Nuwun, urun rembug, miturut kula beciké sedaya tulisan wonten punika kedah mawa basa krama kémawon, raosipun basa krama wonten pundi-pundi panggênan inggih tetep sami Lah menawi logat, punapa boten saged diusahakaken déning pihak pusat minangka saged ndamel kaca basa Jawa ngagem logat ingkat bênten-bênten kadosa Wikipedia Banyumasan? Dados mangke kaca basa Jawi nggadhahi warna-warna logat, uga ngakomodhasi benten-benten unggah-ungguh i.e. Wikipedia Basa Krama lan Wikipedia Basa Ngaka. Nuwun Arif doudo pirembagan 28 Oktober 2012 03.52 (UTC)

Usul pengangkatan pengurus anyar ing Wiki jvBesut

Gandhèng kurang tenaga kanggo njaga Wikipedia abasa Jawa iki sarta tansaya mundhak anané vandalisme kalebu crosswiki vandal, kaparenga ngusulaké pengangkatan pangurus anyar atas nama:

Sabudis - [Kontribusi] [Statistik ]

  • Diajokaké déning: Pras wicara 07:21, 18 Februari 2010 (UTC)
  • Tanggal: 18 Februari 2010
  • Konfirmasi
  • Nyuwun pasetujon saka para sutrisna ing ngisor iki:

Kanggo mènehi swara klik ing : kaca iki‎


Artikel lan gambar PilihanBesut

Maret 2010Besut

Iki wis ngancik wulan Maret, nyuwun panemu utawa pamrayoga ngenani artikel pilihan kanggo wulan iki. Mangga paring panemu ing kaca iki. Matur nuwun. Pras rembugan 04:04, 1 Maret 2010 (UTC)

Lan gambar pilihan Maret 2010 ing ing kéné Pras rembugan 00:52, 2 Maret 2010 (UTC)

Juni 2010Besut

Wis tanggal 1 Juni 2010, yen ora ana sing kaabotan artikel Situs warisan donya wae dipasang minangka artikel pilihan ya. Pras rembugan 08:50, 1 Juni 2010 (UTC)

Nuwun sèwu, gandhèng wis tanggal 6 Juni ora ana tanggepan saka para kanca sutresna Wikipedia abasa Jawa, kanggo sauntara arep tak pasang artikel pilihan Situs warisan donya waé. Matur nuwun.Pras rembugan 20:45, 6 Juni 2010 (UTC)

Setember 2010Besut

Gambar pilihan kanggo sasi September 2010 wis kapasang déning mas Ang, nanging artikel pilihané durung ana tanggepan. Supaya ora lowong (isin dikritik mas Misdi :)) kanggo sauntara tak pasang Serbia dhisik ya? Semono uga kanggo sasi Nopember lan Desember durung ana usulan. Matur nuwun. Pras rembugan 20:12, 1 September 2010 (UTC)

Serbia wis takpasang. Meursault2004ngobrol 07:59, 2 September 2010 (UTC)

Matur nuwun. Mangga dipun aturi milih-milih AP kanggé wulan Nopember lan Desember (manawi wonten jalodhangan). Pras rembugan 21:11, 2 September 2010 (UTC)

Oktober 2010Besut

Gandhèng ora ana tanggepan usulan AP kamangka wis tanggal 6 Oktober nyuwun idin tak pasang Ap Tentara Nasional Indonésia lan GP

. Matur nuwun. Pras rembugan 23:13, 6 Oktober 2010 (UTC)

Wikimania ScholarshipsBesut

The call for applications for Wikimania Scholarships to attend Wikimania 2010 in Gdansk, Poland (July 9-11) is now open. The Wikimedia Foundation offers Scholarships to pay for selected individuals' round trip travel, accommodations, and registration at the conference. To apply, visit the Wikimania 2010 scholarships information page, click the secure link available there, and fill out the form to apply. For additional information, please visit the Scholarships information and FAQ pages:

Yours very truly, Cary Bass
Volunteer Coordinator
Wikimedia Foundation

Logo Wikipedia basa Jawa vèrsi vectorBesut

Panganggo:Bastique utawa Carry Bass wis nggawé logo vector anyar kanggo Wikipedia basa Jawa mawa aksara Latin. Dhèwèké kandha yèn iku luwih logis tinimbang nganggo aksara Jawa, awit Wikipedia basa Jawa katulis mawa aksara Latin. Panemuné pancèn bener. Nanging ing sisih liya, aksara Jawa iku uga dadi simbulé mongkoké wong Jawa.

Kepriyé panemuné para mitra? Salam. Meursault2004ngobrol 23:09, 27 Mei 2010 (UTC)

Pancen logis yen nganggo aksara latin. nanging, nganggo aksara jawa iku uga logis amarga - kaya pratelan panjenengan - aksara jawa iku bisa dadi ronce kanggo wong jawa. ang rembugan 01:46, 28 Mei 2010 (UTC)

Olèh ora ya yèn ing logo iku nganggo 'duo aksara'; sing ndhuwur aksara Carakan lan ngisoré aksara latin?, dadi kaya jeneng dalan ing Yogya kaé?

Bab iki manawa uga magepokan karo pitakonku biyèn apa mungkin ana artikel nganggo aksara carakan ing Wikipedia Abasa Jawa iki? Jan-jané iku wigati supaya aksara carakan ora cures ing tembé mburi.

Semono uga apa perlu wadhah kanggo dialek basa Jawa liya? Yèn gawé anyar kayané tangèh lamun wong sing iki waé megap-megap. Njur kepriyé ya cara pengaturané? Pras rembugan 04:58, 29 Mei 2010 (UTC)

Aku wis ndeleng2. Katoné sing nganggo 'dwi aksara' durung ana. Kamangka cukup akèh basa sing nganggo rong aksara utawa luwih ana. Kayata basa Serbo-Kroasia. Basa iki durung ana logoné sing mawa vektor.

Saliyané iku, bali nyang aksara Jawa, durung ana font sing lisènsi bébas.

Perkara dialek, pancen yen nggawe anyar mengko nasibé kaya Wikipedia Banyumasan, sing aktif namung wong siji. Yèn sibuk mengko dadi ora kaurus ... Iku gampang-gampang angèl perkara panrapan dialek. Apiké sing pancèn siji waé. Nanging yèn wis béda akèh kayata basa Osing perlu wadhah proyèk dhéwé. Basa Jawa Kulonan wis ana wadhahé minangka Wikipedia Banyumasan. Mbokmenawa sok ing sakatambénjing bisa ana Wikipedia basa Jawa Timuran (Surabayan) lan basa Osing. Meursault2004ngobrol 07:43, 29 Mei 2010 (UTC)

Yèn mangkono kahanané ya kepriyé manèh, ya kepeksa sarujuk nganggo aksara Latin waé. Nanging supaya aksara carakan aja ilang babarpisan (saliyané ing artikel Hanacaraka), sakora-orané mbokmanawa ing infobox Perkawis saliyané link menyang katrangan nganggo basa Ngoko ditambahi link menyang katrangan nganggo aksara Carakan. Tak kira ora patiya dawa, yèn mas Revo ana kalodhangan bisa ditranskrip senajan isih mung awujud gambar? Lha mengko yèn ana peluang bisa nyedhiakaké kategori tumrap artikel sing tinulis nganggo aksara Carakan (jaga-jaga tembe mburi yèn font aksara iki wis mlebu wikipedia). Pras rembugan 08:07, 29 Mei 2010 (UTC)
Katrangan sih ora patiya gedhé dadi bisa taktulis ing aksara Jawa sanadyan isih wujud gambar. Dadi logoné sawetara iki nganggo aksara Latin waé? Mengko yèn wis ana aksara Jawa bébas Lisensi bisa dwi aksara. Meursault2004ngobrol 09:36, 31 Mei 2010 (UTC)

Video interview karo JimboBesut

Iki ana panyuwunan video interview saka Jimbo Wales kanggo Wikimania. Iki Jimbo tenanan apa Jimbo-Jimbo-an ya? Nek tenan prayogane mas Meursault wae sing ngadhepi, ben manteb.Pras rembugan 10:28, 1 Juli 2010 (UTC)

Suntingan mawa basa IndonésiaBesut

Sabeciké suntingan 202.70.58.127 iki dibalèkaké utawa ora ya? Meursault2004ngobrol 06:40, 31 Juli 2010 (UTC)

Mbokmanawa selektif awae mas. Ana uga karep sing apik. Sebageyan sing ana isine wis tak tag "terjemah" mbok manawa sesuk diwaca maneh. Yen nganti sawetara dina ora direwes mengko tak revert-e. Maturnuwun. Pras rembugan 15:08, 31 Juli 2010 (UTC)

Piye caraneBesut

(pindahan) Kulo tiang Jawi kino pramila prasaja kemawon taksih awam ing babagan internet,gandeng wonten ing griyo wonten komputer,kulo cobi2 utak utik, we lha jebul wonten bab2 ingkang kula remen,inggih punika bab basa Jawi,ananging kula dereng ngertos coro caranipun pramila manawi wonten ing kang mbimbing kula matur nuwun sanget.Wondene wigatosipun,kula kepengin nderek hangleluri langgeng -ipun bas a Jawi ingk ang leres ,nuwun.kula pun Budhi Jatmo.

katone, perkara kaya ngene iki bisa wola-wali kedaden. piye yen ing kaca ngarep ana tandha gedhe (sing gampang katon) perkara pitulungan prasaja carane aktif nang wikipedia jv?. ang rembugan 04:06, 27 Agustus 2010 (UTC)
Iya sarujuk aku. Takkira apik-apik waé yèn didokok ing cithakan sing dhuwur dhéwé cedhak borang panggolèkan sangisoring ukara You don't speak Javanese? Find more about this language!. Nanging ya kudu katon apik ya. Mbokmenawa mas Anggoro kagungan idé liya? Meursault2004ngobrol 05:36, 27 Agustus 2010 (UTC)
Yèn dipasang link menyang Tutorial apa kira-kira isih kerumiten ya? Pras rembugan 08:17, 27 Agustus 2010 (UTC)
Takkira apik, nanging diwèhi pranala pipa dadi pitulung apa ukara liya. Meursault2004ngobrol 08:32, 27 Agustus 2010 (UTC)

Upamané ditambahi kothak ngéné pasisirs ora ya? Mangga yèn ana usulan liya, biasané mas Ang sing seniman bisa duwé kreasi sing luwih apik. Pras rembugan 13:47, 28 Agustus 2010 (UTC)

 

Sugeng Rawuh Wonten ing Wikipédia Abasa Jawi

Sapunika wonten 50.853 artikel kanthi 33.627 pangagem ingkang kacathet.
You don't speak Javanese? Find more about this language!


kadosipun sae. nanging aku kok duwé idhe liya lan ngowahi apa sing dadi kothakan saklawase iki. (dudu merga disebut seniman karo pak jendral he he eh). tambahan iku kanggo wong2 sing ora mudheng apa artine "warung kopi" lan pranala liya. ang rembugan 20:04, 28 Agustus 2010 (UTC)
 
Sugeng Rawuh Wonten ing Wikipédia Abasa Jawi


Sapunika wonten 50.853 artikel kanthi 33.627 pangagem ingkang kacathet.
You don't speak Javanese? Find more about this language!


Katoné luwih apik mas. Kepriye panemuné kanca-kanca liyané? Pras rembugan 21:45, 28 Agustus 2010 (UTC)

Wah wis apik! Sarujuk aku. Meursault2004ngobrol 06:54, 29 Agustus 2010 (UTC)

wis kaleksanan. kanthi tambahan ukara sithik. ang rembugan 16:33, 29 Agustus 2010 (UTC)

Kelayakan pemimpinBesut

Jeneng pemimpin ing tataran désa utawa kecamatan tak kira kurang ngebaki persyaratan kelayakan ing Wikipedia. Saliyane iku uga durung ana sing nduwèni kemampuan ngisi lan update yen wis ana sing diganti. Beda karo upamané tokoh nasional/intenasional, yen ana sing diganti luwih akeh sing mangerteni. Usulku dibusak wae entri pamimpin ing infobox désa lan kecamatan. Matur nuwun. Pras rembugan 14:31, 3 September 2010 (UTC)

Sakwisé taktimbang-timbang aku dadi sarujuk. Menawa kutha utawa kabupatèn ora apa-apa ta? Ing sisih liya kutha utawa kabupatèn (mbiyèn DT II) iku unit administratif cilik dhéwé sing nduwé DPRD, dadi ora apa-apa. Oh iya mumpung ngomong. Kelayakan iku basa Jawané apa ya? Kapasisirsan? Meursault2004ngobrol 14:55, 3 September 2010 (UTC)

Matur nuwun mas, sinonimé layak iku pasisirs utawa patut (Ing kamus Purwadarminta lan Yogya ana lémané, nanging ing kamus Mangunsuwito ora ana). Dadi kalayakan, kapasisirsan utawa kapatutan tak kira bisa dianggo. Ing tataran Kabupatèn/Kutha manawa isih pasisirs. Pras rembugan 21:00, 3 September 2010 (UTC)

Matur nuwun. Iya lagi waé taktuwèni pancèn ana. Dadi tembung kalayakan uga ana ing kosakata Jawa. Meursault2004ngobrol 08:30, 4 September 2010 (UTC)

DisclaimerBesut

Sinambi kalaning nganggur: tembung sing paling trep kanggo nerjemahaké "disclaimer" iku apa ya? Basa Indonésia "penyangkalan" terus basa Jawané apa?

  • Sing saiki dianggo "pamaidonan" apa wis trep?? Tembung linggané paido = moyoki, ora miandel, nyalahaké katoné rada kurang persis.
  • Tembung madoni (tembung linggané ing léma "padu") tegesé mbantah, ora nyarujuki. Iki rada trep nanging banjur owah dadi apa? Yèn dadi "pamaidonan" banjur rancu karo tembung asal "paido"


Yèn dicoba golèk alternatip liya upamané:

  • Sangkal=sangkal (ana lémané ing Kamus Yogya: Sangkal=nyangkal, madoni) -> panyangkalan
  • Sangkal=sélak? -> panyélakan kok rada kurang énak, apa tetep "sélak" waé, senadyan tembung kriya nanging bisa dianggep tembung aran (kata benda)
  • sangkal=mukir (sélak, ora ngaku)? -> mukir? pamukiran? :)) Wilujeng saum. Pras rembugan 06:15, 5 September 2010 (UTC)
Mengko taktuwènané ing bausastra klasik apa apiké. Dadi pratélané ing ngisor iki:
  • paido
  • padon
  • poyok
  • sangkal
  • sélak
  • sangkal
  • mukir/mungkir
Salam. Meursault2004ngobrol 08:36, 5 September 2010 (UTC)


Istilah linguistik cara JawaBesut

Aku lagi nyoba nerjemahaké artikel ngenani linguistik nanging kangèlan nerjemahna istilah-istilah linguistik ing ngisor, mbok manawa mas Revi utawa kadang liyané bisa maringi pencerahan apa istilah jroning basa Jawa sing trep:

Konsonan:

  • Konsonan tekanan paru-paru = Konsonan tekanan paru-paru?
  • Konsonan bibir= Konsonan lambé?
  • Konsonan lidah-depan= Konsonan ilat-ngarep?
  • Konsonan lidah-belakang=Konsonan ilat buri?
  • Konsonan akar lidah= Konsonan pangkal ilat?
  • Konsonan Dwibibir= Konsonan dwi-lambé?
  • Konsonan Bibirgigi= Konsonan Lambéuntu?
  • Konsonan Gigi= Konsonan untu?
  • Konsonan Rongga-gigi= Konsonan rongga-untu?
  • Konsonan pascarongga-gigi= Konsonan paskarongga-untu?
  • Konsonan Rongga-gigi Lidah= Konsonan Rongg-untu Ilat?
  • Konsonan Tarik-belakang= Konsonan Tarik-buri?
  • Konsonan Langit-langit= Konsonan Cethak?
  • Konsonan Langit-langit belakang= Konsonan cethak buri?
  • Konsonan tekak= Konsonan tekak?
  • Konsonan hulu-kerongkongan= Konsonan hulu-krongkongan?
  • Konsonan katup-napas= Konsonan katp-napas?
  • Konsonan celah-suara= Konsonan celah-swara?
  • Konsonan sengau= Konsonan bindheng?
  • Konsonan letup= Konsonan letup?
  • Konsonan desis= Konsonan dhesis?
  • Konsonan hampiran= Konsonan hampiran?
  • Konsonan getar= Konsonan geter?
  • Konsonan kepakan= Konsonan kepakan?
  • Konsonan desis-sisi= Konsonan dhesis pinggir?
  • Konsonan hampiran-sisi= Konsonan hampiran pinggir?
  • Konsonan kepakan sisi= Konsonan kepakan pinggir?

Apa diumbar padha wae kaya sing ana ing bas Indonésia?? Apa nyerap langsung saka basa Inggris?? Matur nuwun. Pras rembugan 09:52, 10 September 2010 (UTC)

Mengko takgolèkaké ing buku ya. Meursault2004ngobrol 13:36, 12 September 2010 (UTC)
Ing buku anané istilah sing dijupuk saka basa Sangskreta, lan ing basa iki ora kabèh fonèm sing kasebut ing dhuwur iki ana. Meursault2004ngobrol 16:18, 12 September 2010 (UTC)

2010 Fundraising Is Almost HereBesut

Hello Wikipedians, I am Dan Rosenthal and I am working for the Wikimedia Foundation during the 2010 Fundraiser. My job is to be the liaison between your community and the Foundation. This year's fundraiser is intended to be a collaborative and global effort; we recognize that banner messages which may perform well in the United States don't necessarily translate well, or appeal to international audiences.

I'm contacting you as I am currently looking for translators who are willing to contribute to this project by helping translate and localize messages into different languages and suggesting messages that would appeal to your readers on the Fundraising Meta Page. We've started the setup on meta for both banner submission, statistical analysis, and grouping volunteers together.
Use the talk pages on meta, talk to your local communities, talk to others, talk to us, and add your feedback to the proposed messages as well! I look forward to working with you during this year's fundraiser. If someone could translate this message I would really appreciate it so that everyone is able to understand our goals and contribute to this year's campaign.
Drosenthal rembugan 20:12, 22 Oktober 2010 (UTC)

Thanks. I have given some :-) I keep seeing Jimbo's face :-) Meursault2004ngobrol 11:31, 9 Desember 2010 (UTC)

Pelatihan nulis ing Wiki JVBesut

Mas Revi, Mas Ang, mbak Tres, mas Sabudis, mas Ricky, mas Ichsan lan para kadang sutresna Wiki Jv liyane,

Suk dina Rebo wengi tanggal 8 Desember 2010 wiwit jam 18.00 kita dijak rapat mbak Chika (Wikimedia Indonésia) ngenani rencana pelatihan nulis wiki (Jv lan Su). Papane ing FX Senayan. Apa ana sing kagungan wektu?

Dana kanggo program pelatihan mau wis disanggupi déning Wikimedia Foundation ora ketang cumpen.

Rawuhe para kadang tansah diantu-antu. Matur nuwun. Pras rembugan 00:39, 7 Desember 2010 (UTC) Nuwun sewu. kawula boten saged. mugi2 sukses. ang rembugan 08:06, 9 Desember 2010 (UTC)

Inggih mugi-mugi suksès! Kula namung saged mbiyantu saking tebih. Meursault2004ngobrol 11:31, 9 Desember 2010 (UTC)

Matur nuwun mas Revi, mas Ang, mbak Tres, mas Sabudis, mas Ricky, mBoten punapa, inggih sinten kémawon ingkang pinuju wonten wekdal longgar. Sawetawis punika kawula taksih wonten wekdal sakedhik malah dipun patah supados ngayahi proyek pelatihan punika. Inggih kados pundi malih lha wong boten wonten ingkang sagah, kamangka éman manawi boten dipun anggé senaos namung alit anggaranipun. Kagem Mas Revi, gandheng wekdalipun sampun nyluthek awit dipun angkah saged dipunmilai ing wulan Januari, pramila kula nyuwun kontakipun manawi badhé dipunwontenaken ing UI. Manawi ing UNES Semarang kawula sampun kontak lan ngrika sagah. Kawula lapuraken bilih mas Ikhsan Mochtar mangké sagah ambiyantu prosès pelatihan.Pras rembugan 00:57, 10 Desember 2010 (UTC)

Nyuwun pamrayogi, manawi nami ing basa Jawi ingkang trep punapa nggih jarwanipun saking basa Inggris "Fantastic four"? Awit punika nami kangge proyek ingkang badhe dipun awontenaken. Pilihan mbokmanawi: "Papat limpad", "Catur nimpuna" punapa sanèsipun sumangga nyuwun pamrayogi lan pitulung, matur sembah nuwun.Pras rembugan 01:10, 10 Desember 2010 (UTC)

Mangké kula takèni malih priyantunipun. Perkawis nami, kula kinten kakalihipun saé. "Papat limpad" utawi "catur nimpuna". Nanging tegesipun nimpuna punapa? Mangké menawi dhateng griya kula padosi ing bausastra. Menawi limpad kula dados kémutan Kakawin Arjunawiwha pada sapindhah. Ambek sang paramarta pandhita uwus limpad sakêng sunyata :-) "Batinipun ingkang wicaksana sampun nglangkungi Kasunyatan". Meursault2004ngobrol 11:28, 10 Desember 2010 (UTC) Meursault2004ngobrol 11:28, 10 Desember 2010 (UTC)

Manawi boten lepat nimpuna punika tembung asal saking basa Kawi ingkang maknanipun pinter nanging punapa mathuk kaliyan fantastic? Mboknamanwi langkung mèmper "papat limpad" nggih? Amargi ungelipun ugi kados bebasan lan saloka: "Jalma limpad saprapat tamat" hehe. Kula sampun dipuntagih Tjmpel bab nami punika.Pras rembugan 12:50, 12 Desember 2010 (UTC)

Tambahan: Miturut kamus Purwadarminto; limpad:(kn) poetoes amoempoeni ing (kawruh lsp). Nimpoena: pinter, wasis. Pras rembugan 13:08, 12 Desember 2010 (UTC)

Sayektinipun fantastic punika 'nggih 'ngédab-édabi' ing basa Jawi. Kula kinten limpad sampun saé. Meursault2004ngobrol 17:39, 12 Desember 2010 (UTC)

Maturnuwun, manawi makaten kanggé sauntawis dipun anggé "papat limpad" rumiyin nggih, gampil mangké manawi proyek salajengipun dipun gantos ingkang langkung saé. Rencana sampun badhé kawiwitan wulan Januari punika dados radi nunjang-nunjang kesesa. Mung amargi punika nembé pilot project dados skalanipun alit-alitan rumiyin namung kirang langkung 30 peserta. Anggaranipun ugi alit sanget dados kirang ombèr damel rencanan. Manawi sampun nyluthek wekdalipun mbokmanawi dipun wiwiti saking UNES Semarang rumiyin kados pundi? Amargi Kajuripun sampun sagah, laboratorium komputeripun wonten, lan mahasiswanipun ugi cekap (nanging duka kwalitasipun). Mangké salajengipun nembé Jakarta lan Yogya. Rebo sonten kula kaliyan Mas Naval Scene, Kandar lan Chika badhé rapat malih wonten ing FX. Matur nuwun kawigatosanipun.Pras rembugan 11:29, 13 Desember 2010 (UTC)

Saking UI kula dèrèng pikantuk pawartos malih. Mangké menawi angsal kula ngabari pak Pras. Meursault2004ngobrol 11:45, 13 Desember 2010 (UTC)