Tuduhaké menu pokok

Wewengkon dependensi iku wewengkon kang amarga sawiji alesan ora bisa ngraih kamardhikan utawa kadhaulatan kaya lumrahé siji nagara. Dependensi bisa dipérang saka segi jinis lan tataran.

Wewengkon dependensi béda karo entitas subnasional siji nagara amarga kaloroné makili golongan pamisahan kang béda. Entitas subnasional racaké makili pambagian wewengkon nagara, déné wewengkon dependensi bisa wujud wewengkon jaban rangkah saka siji nagara kanthi status otonomi kang luwih ombèr.

Area kang kanthi kapisah dijenengaké durung mardhika ya iku wewengkon kang dadi sulaya (dipersengketakan), dijajah, ndarbèni pamaréntah sajeroning pangasingan utawa ndarbèni obahan kamardhikan kang nduwé prabawa kuwat.