Winterthur (basa Prancis: Winterthour) ya iku sawijining kutha ing Kanton Zürich, Swiss. Ing basa padinan masarakat, kutha iki kerep sinebut Winti.

Winterthur

Kutha iki manggon ing pérangan wétan Kali Töss. Zürich manggon ing kulon-segara Winterthur. Ing mangsa Kamaharajan Romawi, kutha iki dikenal minangka Vitudurum/Vitodurum.

Adipati Kyburg yasa kutha iki ing taun 1175. Piagam pengadegan kutha iki uga mènèhi hak kutha kanthi luwih. Ing taun 1264, kulawarga Habsburg ngwarisi kutha iki. Dhèwèké ngedol marang Zurich ing taun 1467.

Kutha kembarBesut

Uga delengenBesut