Wong Bodo utawa suku Bodo iku sawijining bebrayan utawa golongan ètnis sing asalé saka Assam, praja ana ing lor-wétané nagara India. Miturut sensus taun 2011, wong Bodo cacahé manawa watara 2 yuta, utawa 5,5% saka populasi total sing ndunungi praja iku.[1] Mayoritas wong Bodo nganut agama Hindhu (90,31%), sisané ngugemi agama Kristen (9,40%), lan liya-liyané kapitayan animisme.[2] Wong Bodo iku éwoning ètnik kang diarani Bodo-Kachari.

Prawan Bodo gladhèn nari

Ing taun 2012, ana kadadéan haruhara ètnis antara wong Bodo lan imigran Muslim ing Assam, sing njalari minimal 400.000 wong ngungsi. Luwih saka 5.000 omah uga padha ajur.[3]

Cathetan sikilBesut

  1. Hundred-Second Report On The Sixth Schedule To The Constitution (Amendment) Bill, 2003 [1]
  2. Table ST-14, Census of India 2001.
  3. Deadline looms, but survivors of Assam bloodshed too scared to go home, Alertnet, 10 Agustus 2012, diaksès tanggal 10 Agustus 2012.

RujukanBesut

  • Endle, Sidney (1911) The Kachari, London
  • Pulloppillil, Thomas and Aluckal, Jacob (1997) The Bodos: Children of the Bhullumbutter,
  • Mushahary, Moniram (1981) Bodo–English Dictionary,

Pranala njabaBesut