Prawan Bodo gladhèn nari

Wong Bodo utawa suku Bodo iku sawijining bebrayan utawa golongan ètnis sing asalé saka Assam, praja ana ing lor-wétané nagara India. Miturut sensus taun 2011, wong Bodo cacahé manawa watara 2 yuta, utawa 5,5% saka populasi total sing ndunungi praja iku.[1] Mayoritas wong Bodo nganut agama Hindhu (90,31%), sisané ngugemi agama Kristen (9,40%), lan liya-liyané kapitayan animisme.[2] Wong Bodo iku éwoning ètnik kang diarani Bodo-Kachari.

Ing taun 2012, ana kadadéan haruhara ètnis antara wong Bodo lan imigran Muslim ing Assam, sing njalari minimal 400.000 wong ngungsi. Luwih saka 5.000 omah uga padha ajur.[3]

Cathetan sikilBesut

  1. Hundred-Second Report On The Sixth Schedule To The Constitution (Amendment) Bill, 2003 [1]
  2. Table ST-14, Census of India 2001.
  3. Deadline looms, but survivors of Assam bloodshed too scared to go home, Alertnet, 10 Agustus 2012, diaksès tanggal 10 Agustus 2012.

RujukanBesut

  • Endle, Sidney (1911) The Kachari, London
  • Pulloppillil, Thomas and Aluckal, Jacob (1997) The Bodos: Children of the Bhullumbutter,
  • Mushahary, Moniram (1981) Bodo–English Dictionary,

Pranala njabaBesut