Wong Nuristan

Wong Nuristani iku sawijining etnis sing asalé saka Provinsi Nuristan ing Afghanistan wétan. padha ngarani basa Indo-Eropah sing disebut basa Nuristan. Ing taun 1890-an, sawisé mbangun wates Durand karo Britania India, Amir Abdur Rahman Khan ngluncuraké kampanye militèr ing Nuristan (déné sing diarani Kafiristan) kasil ngislamake warga Nuristan; Wiwit iku wilayah iki disebut Nuristan sing artine "Tanah ingkang cerah". Sadurunge, dheweke (Wong Nuristan) nganut agama Hindu.

Suku Nuristan
Defense.gov News Photo 101030-F-2558S-074 - U.S. Navy Cmdr. Bill Mallory right commanding officer of the Nuristan Provincial Reconstruction Team listens to a Kautiak village leader in the.jpg
Panduduk desa Kautiak ing Provinsi Nuristan barek karo komandan Amerika Serikat (tengen)
Gunggung cacah jiwa
(Sekitar 125.000–300.000[1][2])
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
Provinsi Nuristan
Basa
Basa Nuristan
Agama
Islam Sunni
Golongan ètnik magepokan
Kalash

RujukanBesut

  1. "Afghanistan - Nuristani". countrystudies.us.
  2. "Afghanistan population statistics". GeoHive. Dibukak ing 2016-06-04.